Fant kong Olavs skatt da de ryddet slottets loft

De ryddet loftet på Slottet. Da fant de en ukjent skatt. Nå vises skatten fram for første gang.

OPPSIKTSVEKKENDE:  Kong Olavs unike frimerkesamling inneholder mange skatter for samlere og gamlekongens brev og frimerker vises fram offentlig for første gang førstkommende helg. Foto: Øistein Norum Monsen
OPPSIKTSVEKKENDE: Kong Olavs unike frimerkesamling inneholder mange skatter for samlere og gamlekongens brev og frimerker vises fram offentlig for første gang førstkommende helg. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SLOTTET (Dagbladet):  Den ser egentlig ganske stusslig ut, konvolutten som ankom det kongelige slottet i februar 1915. Litt rufsete i kantene og med et ordinært engelsk frimerke pålydende seks pence oppe i hjørnet. Likevel er brevet helt unikt.

Konvolutten er adressert Her Majesty Queen Maud, Christiania, Norway, og er sendt rekommandert fra Buckingham Palace. Brevet er fra den engelske dronningen Alexandra, og på forsiden av konvolutten har hun skriblet ned «Stamps for Olav enclosed», eller frimerker til Olav ligger ved.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer