Fant lykken backstage

Per Kristian Ottestad i Stavanger-bandet The Getaway People har ennå til gode å finne lykken på de amerikanske hitlistene. Backstage går det bedre: Påskeaften giftet Ottestad seg med Angela Hulsey, jenta han traff etter en konsert i Kansas.

Dette er historien om musikeren som ville ha gullplate, men som fikk gullring. Om Kansas-«groupien» som ble hvit brud.

Påskeaften sto det bryllup mellom vokalisten i det norske rockebandet og hans fan i Hays, Kansas. Til stede var 100 gjester, deriblant tre av de andre medlemmene i Getaway People .

Med storkontrakt

Det hardtarbeidende bandet fra Stavanger har de siste to årene hatt kontrakt med storselskapet Columbia Records i New York. Våren 1998 ga de ut bandets debutalbum «The Get-away People» på det amerikanske markedet. Platesalget tok aldri av, men selskapet sørget for å holde siddisene på veien gjennom hele 1998. En dag på seinhøsten kom bandet til Lawrence, Kansas. Det ble en helt vanlig konsert på et helt vanlig sted. Men ettersom bandet elsker å være på veien, så de heller ikke denne kvelden noen grunn til å legge seg tidlig.

Over noen øl backstage støtte vokalist Per Kristian på den lokale jenta Angela. De to fant raskt tonen, og noen dager seinere dukket hun opp etter bandets konsert i St. Louis .

Nå var det gjort, de to ble kjærester, Boots begynte å farte til Kansas i turnépausene og i fjor flyttet de to sammen i New Jersey.

Tilbake på veien

Denne våren er Getaway Peop-le ute på en ny 30 konserters USA-turné, men i solidaritet med sin vokalist sørget de for å legge inn en 10 dager lang pause slik at Boots kunne få gifte seg med sin påskebrud.

- Det var et bryllup i god, gammeldags norsk tradisjon midt ute i ingenmannsland. Det var meget hyggelig å være der, og utpå natta ble det ganske rock'n'roll også, forteller Getaway-keyboardist Arne «Honda» Hovda.