Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fant mora død

LONDON (Dagbladet): Det var den yngste datteren som fant Paula Yates død i senga søndag morgen. Tiger Lily tok telefonen da Paulas venninne ringte. - Jeg greier ikke å vekke mamma, fortalte fireåringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fireåringen skal ha tuslet alene rundt i huset søndag morgen, hun trodde mora sov tungt og fortsatte angivelig å leke for seg sjøl. Da Paulas venninne ringte, tok Tiger Lily telefonen, og fortalte at hun ikke maktet å vekke mamma. Venninnen forsøkte flere ganger å vekke Paula per telefon. Til slutt tok hun med seg nøkkelen hun hadde til Yates' hus, og dro av gårde til boligen i Notting Hill. Kvart over ti søndag morgen ringte Paulas venninne til politiet med beskjed om at tv-stjernen så ut til å være død. Foreløpig har ikke politiet slått fast hva som var dødsårsaken. Oduksjonen er foreløpig ufullstendig. Flere britiske aviser melder imidlertid at tv-stjernen ble funnet naken i senga, omgitt av tomme vodkaflasker. Det skal også ha vært rester etter narkotika og smertestillende på 40-åringens nattbord.

Angivelig ble Paula Yates kvalt i sitt eget oppkast etter å ha fått i seg en dødelig blanding av brennevin, piller og heroin.

Dette er ikke bekreftet av politiet.

Slet med livet

Flere som kjente den av-døde, avviste i går at Paula har begått selvmord. Paula Yates skal ikke ha etterlatt seg noe forklarende brev. Hun blir av familie og venner beskrevet som en hengiven mor, men også som en kvinne som slet voldsomt med livet etter kjæresten Michael Hutchences brå død i 1997. Paula Yates har alltid blitt omtalt som en flørtende og livlig dame, som ikke drev spesielt mye med narkotika eller misbrukte alkohol gjennom sitt 18 år lange forhold til Bob Geldof. Det skal ha vært INXS-stjernen Hutchence som ledet Paula inn i dopeksperimentenes farlige verden. Etter hans død søkte hun oftere og oftere tilflukt i rus. Tapet av mannen hun elsket, gjorde livet hennes mørkt og vanskelig. Tiger Lily har vært sammen med sine tre halvsøstre hos deres far, sir Bob Geldof, siden Paulas død. Jentungen på fire år er nå foreldreløs, pappa Michael Hutchence ble funnet hengt på et hotellrom i Sydney for tre år siden.

Bob får ansvar

I går ble det klart at Bob Geldof har fått midlertidig foreldreansvar for Tiger Lily.

I dag starter det britiske rettsapparatet vurderingen av hva som skal skje med den vesle jenta i framtida. Hun har besteforeldre i Australia, og hun er nært knyttet til sine tre søstre.

<B>MOR OG DATTER:</B> Paula Yates og datteren Tiger Lily (4) leker sammen utenfor huset sitt i London.