Sjokkfunn:

Fant nesten 2000 år gamle levninger

De nesten 2000 år gamle levningene ble funnet i Pompeii og skal være en rik mann og ung slave som gjemte seg i en kjeller.

ELDGAMLE: To gamle levninger ble funnet i Pompeii. Foto: AP /NTB
ELDGAMLE: To gamle levninger ble funnet i Pompeii. Foto: AP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er blitt gjort et funn av to nye levninger i utgravningen i Pompeii som har ligget bevart av vulkanasken fra Vesuv for nesten 2000 år siden.

Den mektige italienske vulkanen hadde et dødelig utbrudd i år 79 etter vår tidsregning. Myndighetene som har ansvaret for utgravingene varsler at de to levningene ble funnet i Civita Giuliana, 700 meter nordvest for Pompeii.

De to ble funnet i en villa med utsikt over Napolis bukt og har ligget bevart under vulkanasken som dekket folk og bygninger. Askelaget har gjort at både levninger, bygninger og gjenstander er svært godt bevart og Pompeii er blitt et internasjonalt turistmål som gir et glimt tilbake i tiden.

Forskerne tror levningene som nå er funnet tilhører en ung slave og en rik, eldre mann. Dette er basert på restene av klærne og deres fysiske tilstand.

FUNN: Et perfekt bevart gammelt romersk mosaikkgulv er blitt oppdaget i nærheten av den norditalienske byen Verona. Video: NTB Scanpix Vis mer

De ble funnet i en krypt knyttet til villaen der de trolig gjemte seg for vulkanutbruddet. Like ved villaen ble det funnet en stall og levningene av tre hester i seler. Utgravningene i Pompeii fortsetter til tross for coronaviruset, men pandemien har satt en stopp for turistbesøkene til det historiske stedet.

Vesuvs utbrudd i år 79 etter vår tidsregning er blant de dødeligste kjente vulkanutbruddet i Europa. Anslagene over hvor mange som døde spriker, men det var minst 2000.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer