Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fant nytt bilde av legenden Billy The Kid - kjøpt for kun 16 kroner

Kan være verdt 40 millioner kroner.

NYTT BILDE: Til nå har det eksistert kun ett bekreftet bilde av legendariske Billy The Kid, inntil det dukket opp et nytt bilde av den lovløse mannen i en bruktsjappe i California. Her ser man Billy the Kid (til venstre) mens han spiller croquet i 1878. Foto: Auksjonshuset Kagin's
NYTT BILDE: Til nå har det eksistert kun ett bekreftet bilde av legendariske Billy The Kid, inntil det dukket opp et nytt bilde av den lovløse mannen i en bruktsjappe i California. Her ser man Billy the Kid (til venstre) mens han spiller croquet i 1878. Foto: Auksjonshuset Kagin's Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til nå har det eksistert kun ett bekreftet bilde av legendariske Billy The Kid, inntil det dukket opp et nytt bilde av den lovløse mannen i en bruktsjappe i California.

Bildet ble kjøpt for kun 16 kroner, men kan være verdt 40 millioner kroner.

Kun 2 dollar Det var samleren Randy Guijarro fra Freemont i California som fant og kjøpte bildet for 2 dollar (16 kroner) i en bruktsjappe i Fresno i 2010. Bildet viser Billy The Kid som spiller krokket foran en bygning i New Mexico i 1878.

Skepsisen var stor blant ekspertene, siden det fra før fantes kun ett bekreftet bilde av Ville Vesten-legenden, men nå har man fått bekreftet at bildet som ble funnet i bruktsjappa, også er ekte. Dermed finnes det nå to bekreftede bilder av Billy The Kid, som egentlig het Henry McCarty.

- Et ekte foto av Billy The Kid er som den hellige gral, sier David McCarthy ved samlerhuset Kagin's i San Francisco. Hans eksperter brukte ett år på å undersøke bildet. De dro til New Mexico og fant restene av bygningen som vises på bildet.

- Vi fant gammelt tømmer under bakken, sier McCarthy til The Guardian.

Dokumentarfilm om bildet Han opplyser til Fox News at bildet er verdt opptil 40 millioner kroner.

Finneren av bildet blir æret med et to timer langt dokumentarprogram på National Geographic Channel, der seerne skal få være med på den lange ferden som viser hvordan han fant bildet og hvordan bildet til slutt ble bekreftet å være ekte.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!