Fant nytt Quart-underskudd

Etter en økonomisk ryddesjau i høst, har Quart funnet 7,5 nye millioner som må bokføres som underskudd i år. Men nok en gang får Quart en hjelpende hånd i form av friske millioner fra kommunen og lokale krefter.

(Dagbladet.no): -Vi har gått gjennom kjeller og loft, og hevet ut alle lik som har ligget gjemt i skapene, sier styreleder Steinar J. Olsen i Quartfestivalen.

Quart har de siste månedene jobbet med en refinansiering av festivalen, etter at de i sommer kun var timer fra konkurs. Nå er første del av avtalen i boks, og kulturfestivalen Cultiva har gitt 7,6 millioner kroner til festivalen.

2,5 millioner av dette er sletting av gammel gjeld, og resten er tilskudd av nye midler.

Får 11,5 millioner

I sommer ble det klart at festivalen kom til å gå med 8,5 millioner i minus i 2007, og den gangen var det også kommunen, Cultiva og KNAS som reddet Quart-skuta fra totalhavari.

Etter høstens opprydding, har Quart imidlertid kommet fram at underskuddet i selskapet er betydelig høyere.

-  Etter å ha dukket ned i regnskapspapirer helt bak til 2004, fant vi at det reelle underskuddet i selskapet for 2007 ville bli 16 millioner kroner, sier Olsen.

Quarts nye refinansieringsplan er på i alt 11,5 millioner kroner, og etter at Cultiva har gitt sitt er det Kristiansand kommune og Kristiansand næringsselskap (KNAS) som skal stå for resten - i alt 3,9 millioner kroner.

NY MILLIONHJELP: Quart får nye 11,5 millioner kroner, og dermed står de med pluss i regnskapsbøkene ved inngangen til 2008. Bildet er fra årets konsert med The Roots. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
NY MILLIONHJELP: Quart får nye 11,5 millioner kroner, og dermed står de med pluss i regnskapsbøkene ved inngangen til 2008. Bildet er fra årets konsert med The Roots. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

- Vi har fått svært gode signaler fra kommunen og KNAS, og håper det skal gå i orden, sier Olsen.

Pluss i regnskapet

Etter refinansieringen skal Quart nå stå med en positiv egenkapital på 1 million kroner ved inngangen til 2008.

- Så sterkt har aldri festivalen stått økonomisk. Dermed ligger alt til rette for at Daniel Nordgård (daglig leder i Quart, red.anm.) kan lage den råeste og beste rockefestivalen i Norge, sier Olsen.