Fant nytt Quart-underskudd

Etter en økonomisk ryddesjau i høst, har Quart funnet 7,5 nye millioner som må bokføres som underskudd i år. Men nok en gang får Quart en hjelpende hånd i form av friske millioner fra kommunen og lokale krefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): -Vi har gått gjennom kjeller og loft, og hevet ut alle lik som har ligget gjemt i skapene, sier styreleder Steinar J. Olsen i Quartfestivalen.

Quart har de siste månedene jobbet med en refinansiering av festivalen, etter at de i sommer kun var timer fra konkurs. Nå er første del av avtalen i boks, og kulturfestivalen Cultiva har gitt 7,6 millioner kroner til festivalen.

2,5 millioner av dette er sletting av gammel gjeld, og resten er tilskudd av nye midler.

Får 11,5 millioner

I sommer ble det klart at festivalen kom til å gå med 8,5 millioner i minus i 2007, og den gangen var det også kommunen, Cultiva og KNAS som reddet Quart-skuta fra totalhavari.

Etter høstens opprydding, har Quart imidlertid kommet fram at underskuddet i selskapet er betydelig høyere.

-  Etter å ha dukket ned i regnskapspapirer helt bak til 2004, fant vi at det reelle underskuddet i selskapet for 2007 ville bli 16 millioner kroner, sier Olsen.

Quarts nye refinansieringsplan er på i alt 11,5 millioner kroner, og etter at Cultiva har gitt sitt er det Kristiansand kommune og Kristiansand næringsselskap (KNAS) som skal stå for resten - i alt 3,9 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer