Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Britisk krim

Fant plottet til krimthriller sammen med sin to år gamle datter

C.J. Tudor ser etter det skumle i det hverdagslige.

DØDNINGHODER: C.J. Tudor har en sterk fascinasjon for dødninghoder og har pyntet hjemmet sitt med flere av dem enn familien setter pris på. Foto: Jørn H. Moen
DØDNINGHODER: C.J. Tudor har en sterk fascinasjon for dødninghoder og har pyntet hjemmet sitt med flere av dem enn familien setter pris på. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Forfatteren som hemmelighetsfullt kaller seg C. J. Tudor er sesongens braksuksess i britisk kriminallitteratur. Debutboka «Krittmannen» kom ut i fjor og er allerede solgt til 38 land. Hun har skrevet og skrevet fra hun var småjente, men først da hun fikk ideen til en thriller bygd på pinnemenn tegnet med hvitt kritt på svart asfalt, løsnet det.

- Krittet fikk min datter til sin to års fødselsdag. Jeg tok henne med ut i oppkjørselen vår og viste henne hvordan man kunne tegne mennesker med enkle streker. Vi, det vil si jeg, tegnet 20-30 av dem til min datters store glede.

- Det høres jo egentlig idyllisk ut?

- Først da jeg gikk ut etter mørkets frambrudd, så jeg hva de kunne brukes til. Sikkerhetslyset ble slått på og figurene fikk et helt annet preg. De så fryktelig skumle ut. Jeg skvatt til. De hadde et skikkelig creepy preg. Plutselig skjønte jeg hva jeg skulle skrive om.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?