Fant roen i Sveits

Superstjernen Phil Collins er ikke bare søkkrik, men til og med fornøyd med livet. - Men jeg savner den engelske osten,sier Collins som nå bor i Sveits med sin tredje kone.

Dagbladet møtte i går en av verdens mest populære artister, like før Nobel-konserten tok til. Bare i Norge alene har Phil Collins' «Hits»-samling solgt i 60000 eksemplarer. Han nølte ikke da Nobel-arrangørene ringte.

- En slik konsert er med på å bekrefte at en positiv prosess er i gang i Nord-Irland. Det er viktig, fordi det som er i gang nå, var utenkelig for bare tre år siden.

Storband

Collins kommer til Oslo uten medmusikanter. Han framførte «Both Sides Of The Story» og «Another Day In Paradise» alene med piano.

- Jeg hadde ikke råd til å ta med noe band, sier Phil Collins og ler godt. Vel vitende om at det er cirka tre milliarder kroner mellom ham og journalisten.

- Du gjorde også «Both Sides»-albumet helt alene. Er denne «travel light»-filosofien en ny karrierevei for deg?

Genesis

- Nei. For det første gjør jeg aldri ting fordi det er bra for karrieren. Jeg gjør det jeg ønsker. For det andre er storbandet mitt en av mine store pasjoner for tida. Neste år kommer vi også med album, «Phil Collins' Big Band» der vi spiller låter fra min solokarriere og Genesis-årene.

Temmelig mange post-68-ere er opptatt av om det er noe i ryktet om at gruppa skal gjenforenes.

- Det var jeg som startet det ryktet. I intervjuer i forbindelse med «Dance Into The Light»-albumet mitt sa jeg noe slikt som at det hadde vært morsomt å gjøre noe sammen igjen. Det jeg mener, er at jeg ønsker å komme tilbake sammen med Mike (Rutherford) og Tony (Banks) igjen, men da som en helt ny gruppe. Det blir feil å kalle oss Genesis igjen. Det tilhører fortida.

- Er det noe i at dere skal opptre sammen med Peter Gabiel?
- Det er en mulighet. Men du får spørre Peter Gabriel om det blir noe av. Jeg stiller gjerne bak trommene om en sjanse skulle by seg. Det kunne ha blitt interessant med kanskje et dusin konserter i Europa og Amerika, sier Collins og får det ut til å høres som alt er planlagt allerede.

Rolig liv

Phil Collins må være en av de hyggeligste superstjerner som finnes. Hvermannsen hadde ikke klart det bedre om han ble berømt. Collins lever et forsøksvis rolig liv i Sveits sammen med sin tredje kone Orianne.

- Jeg trives svært godt. Etter at jeg flyttet til Sveits, har jeg lært kunsten å ta livet med ro, og å si nei til forespørsler. Jeg vil ha friheten til å våkne opp om morgenen og spørre meg selv: «Hva skal jeg finne på i dag?» I stedet for at noen henger over meg og sier hva jeg må gjøre. Og det har jeg fått til, sier en fornøyd superstjerne.

<B>SYNGER ALENE:</B> -&nbsp;Nobelkonserten er viktig for fredsprosessen, sier Phil Collins. I går sang han to sanger i Oslo Spektrum.