Fant tonen

Morten Abel og Andreas Johnson klarer det millionbetalte Telianor-sjefer aldri klarte: å finne tonen. Suksessartistene høster rosende omtale for sin popmusikk, og i natt spilte de sammen for første gang.

Først på tv hver for seg, så på nattjam på samme scene. Morten Abel og Andreas Johnson hadde aldri møtt hverandre før, men hadde lyttet til hverandres musikk.

- Med en gang jeg hørte Andreas' låt «Glorius» skjønte jeg at det var en skikkelig «hit». Den har så fet lyd, sier Morten Abel, som stadig tester låten på sine nykjøpte kjempehøyttalere hjemme i leiligheten.

Knallsalg

- Har sluppet naboklager, foreløpig, gliser Morten Abel, som i disse dager feirer salget av 75000 eksemplarer av «Here We Go Then, You And I». Foreløpig er plata bare sluppet i Norge. For Andreas er vintervirkeligheten enda lysere. Platen «Liebling» har funnet veien til topplistene over store deler av Europa. Og han er daglig på MTV.

- Hvorfor tysk tittel på en plate der du synger på engelsk?

- Jeg synes det er et fint ord, men riktignok på et perverst språk.

Takker Abba

- Egentlig burde Norge og Sverige vært ett land, fortsetter Morten.

- Utlendingene tror vi er det, påpeker Johnson, som mener Abba har æren for svensk musikksuksess i årene etter 1974.

- Vi har selvtillit og kontakter, mener MTV-stjernen, som måtte se seg slått av norske Lene Marlin under MTV Awards før jul.

- Den seieren har dere fortjent, sier Johnson, som i går kveld opptrådte på TV2-showet «Gullfisken».