Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fant ukjent Nedreaas-skuespill

Samtidig som det markeres at det er 100 år siden forfatteren Torborg Nedreaas ble født, har det dukket opp et helt ukjent skuespillmanus signert forfatteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har arvet en del papirer etter min far Ernst Aas fra Stord. Da jeg gikk gjennom dem, fant jeg to manus som tydelig er skrevet av Torborg Nedreaas, sier Inger Kristin Aas til avisa Sunnhordland. Hun er intervjuet i sitt hjem i Bømlo.

Skuespillene hun innehar heter «Magdalene» og «Boomerang».

«Boomerang» har Nedreaas-spesialisten Irene Iversen aldri hørt om før.

Inger Kristin Aas er barnebarnet til kommunistlederen Henry Aas fra Stord. Sammen med blant andre Torborg Nedreaas stiftet han Sunnhordland Arbeiderblad.

«Boomerang» er et skuespill i fire akter. I introduksjonen står det at «handlingen foregår på et mindre industristed på Vestlandet i våre dager», og Aas omtaler stykket som svært dramatisk.

(NTB)

ETTERLOT UKJENT SKUESPILL: Hundreårsdagen til Torborg Nedreaas feires i år. Her fra et møte med forfatteren fra 16. september 1982. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
ETTERLOT UKJENT SKUESPILL: Hundreårsdagen til Torborg Nedreaas feires i år. Her fra et møte med forfatteren fra 16. september 1982. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hele Norges coronakart