Fant ukjente Hemingway-notater

Forfatteren telte kiloene.

(Dagbladet.no): Ernest Hemingway var opptatt av vekta, og noterte den sirlig ned på papirer han oppbevarte på badet. Det framgår av noen hittil ukjente notater som er funnet på Cuba, skrevet av den kjente forfatteren.

Notatene ble funnet på baderommet i Finca Vigia, huset der han bodde mellom 1939 og 1960. Det melder kubanske medier, ifølge nyhetsbyrået Deutche Presse-Agentur.

Notatene er datert fra 1942 til 1953, og inneholder stort sett informasjon om forfatterens vekt. Restauratør Elisa Serrano sier til kubanske medier at dette er nok et tegn på Hemingways interesse for idrett og egen helse.

Notatene ble presentert på en internasjonal Hemingway-konferanse, som åpnet i den kubanske hovedstaden Havana forrige torsdag. Hemingway kom til Cuba i 1928, og skrev blant annet «The old man and the sea» mens han bodde der. Året etter at boka kom ut, fikk han Nobelprisen i litteratur, som han dediserte til øya, ifølge Cuba Headlines.

Hemingway døde i 1961, i Idaho i USA.

INGEN SOFASLITER: Ernest Hemingway var opptatt av helse og sunnhet. Her poserer han sammen med en død leopard i 1953. Foto: SCANPIX /AP / EARL THEISEN
INGEN SOFASLITER: Ernest Hemingway var opptatt av helse og sunnhet. Her poserer han sammen med en død leopard i 1953. Foto: SCANPIX /AP / EARL THEISEN Vis mer
HER BODDE HAN: De nye Hemingway-notatene ble funnet i baderommet i det cubanske hjemmet hans i Finca Vigia. Her fra spisestua.