KOMMENTARER

Ropstad og miljøbevegelsen

Fantaserer om de grønne

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad lukker øynene for virkeligheten når han fantaserer om MDG og hva partiet står for.

Tegning: Finn Graff.
Tegning: Finn Graff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Hvis man befinner seg i et hull man ikke kommer seg ut av, bør man slutte å grave. Det er nemlig få som lykkes med alternativet: Å spa seg helskinnet ut til den andre siden.

Men slik tenker ikke Kjell Ingolf Ropstad. Tvert om har KrF-lederen forfulgt et knippe stråmenn dypt ned i kaninhullet. Og der, skrapende på norsk politikks retoriske bunnivå, fantaserer han fritt om miljøbevegelsens menneskesyn.

Framfor å ta MDGs og miljøbevegelsens politikk og argumenter på alvor, ber han dem ta avstand fra flere standpunkter ingen av dem har. Ettbarnspolitikk som virkemiddel for å bremse befolkningsveksten, for eksempel. Eller påstanden om at de likestiller mennesker og dyr.

Ropstad beskriver det som en «total avvisning av tanken om menneskets egenverdi». Større avvisning av tenking er det lenge siden vi har sett fra en partileder.

Han tar riktignok et forbehold når han bare sier det er deler av bevegelsen som mener dette. Men han jubler likevel når «Une Bastholm i MDG tar avstand fra» ideene. Det er en klassisk hersketeknikk: «Har de sluttet å slå deres kone?» Tving motstanderen til å benekte at de ikke deler ytterliggående eller avskyelige holdninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer