Fantasi på høygir

«Jubileet» er en teatralsk dramakomedie, leken, sprelsk og fantasifull.

DIVA I SYKEHUSDRAMA: Janne Kokkin er den trafikkskadde teaterdivaen med et overaktivt fantasiliv og store evner til å manipulere. Men hvem er det som manipulerer henne? Foto: GT Nergaard, Trøndelag Teater
DIVA I SYKEHUSDRAMA: Janne Kokkin er den trafikkskadde teaterdivaen med et overaktivt fantasiliv og store evner til å manipulere. Men hvem er det som manipulerer henne? Foto: GT Nergaard, Trøndelag Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Trøndelag Teater fyller 75 år i år.

Jo Strømgren har skapt jubileumsforestillingen spesielt for teatret.

Intriger Utgangspunktet er mer enn teatralsk nok: Fanny (Janne Kokkin) er den bortskjemte teaterstjernen som plutselig, premieredagen, våkner i en sykehusseng. Hun har vært utsatt for en alvorlig trafikkulykke.

Men hun trenger ikke fortvile - hun kommer til å bli helt bra igjen om bare «to-tre måneder», det forteller i alle fall hennes venn ved sengekanten, den hjelpeløst forelskede sivilarbeideren Tommy (vidunderlig god timing av Kingsford Siayor).

Raskt blir det klart at noe ikke stemmer. Var ulykken egentlig en ulykke, eller var den et resultat av en forbrytelse?

Ble Fanny kanskje forgiftet av den dyktige unge danseren Maria (Martha Standal), som er mistenkelig klar til å ta hennes plass på scenen?

Kanskje var det teatrets dramaturg, den edderkoppaktige Tom (Herbert Nordrum) som puttet noe i glasset hennes før hun satte seg bak rattet?

Er Fanny selv helt uskyldig i det som skjedde, eller kan hun ha drukket mer enn en campari?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer