Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fantasifullt om Sørenga

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPERAEN: Dagbladet skriver 21.11 om et brev fra HAV Eiendom til meg som avisen «har fått tak i». Slike brev setter som kjent fantasien i gang. I dette tilfelle har avisen fått det for seg at kommunen lar seg overkjøre og at Sørenga-utbyggingen følgelig er uten politisk styring. Brevet dreide seg imidlertid ikke om valg av konsept, slik Dagbladet antyder, men om frykt for at det tok for lang tid før valg av konsept på Sørenga kom til politisk behandling. Dette var nyttige opplysninger. Det ville jo ikke være særlig lurt å velge en unødvendig tidkrevende behandlingsform som førte til at gjennomføringsselskapet gikk konkurs. Det aktuelle brevet lå ved saken da den ble sendt til politisk behandling i bystyret, og har vært kjent for allmennheten i lang tid. Det er ikke unntatt offentlighet.

LA OSS VIDERE ta det punkt for punkt: 1. Det er reguleringsplanen som setter grenser for arealbruk, høyder og utnyttelse, ikke en bebyggelsesplan, slik avisen later til å tro. Reguleringsplanen ble vedtatt for snart fire år siden. 2. Grunneieren har avholdt arkitektkonkurranse om en helhetlig utbygging av Bjørvika innfor reguleringsplanens rammer. Det spesielle er at poltikerne skal bestemme hvilket at de to vinnerutkastene vi skal velge. Politikerne styrer derfor mer og grunneieren mindre enn det som er vanlig. 3. Avisen vil ha det til at byrådet har latt seg presse til å velge LPOs alternativ på grunn av grunneierens ønske om profitt. Dette er vrøvl. I så fall ville vel ikke grunneier være så dum å fremme to alternativ? Byrådet foretrekker LPOs alternativ fordi det gir flest rimelige boliger, fordi bebyggelsen harmonerer bedre med den tradisjonelle bebyggelsen i Gamlebyen og best unngår en «privatisering» av grøntområder, mens Snøhettas alternativ minner mer om drabantby. Skulle bystyret likevel velge motsatt, lever vi godt med det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!