Fantasirike innvoller

Helsprøtt på innsiden av Bill Murray.

Antakelig var det bare et spørsmål om tid før Farrelly-brødrenes velkjente sans for kroppsfunksjoner dominerte en hel film. Velkommen til deres overflod av galskap. Et hvitt blodlegeme ved navn Osmosis Jones patruljerer her absolutt alt som fins av tarmer og indre uhumskheter i kroppen til en menneskelig kolesterolbombe kalt Frank (Bill Murray).

Murray, for anledningen en vandrende tarmslyng av udelikateste slag, må finne seg i å bli utspilt av bl.a. blodlegemet, for mesteparten av denne komedien foregår i animasjonsform blant innvollene.

Osmosis, med stemme av Chris Rock, er den egenrådige politibetjent, som i Franks indre bylandskap må redde hans immunforsvar fra alt usunt mannen inntar. Dette i spann med pillen Drix - David Hyde Pierce i utmerket form. Viruset Thrax (Laurence Fishburn) skaper kraftige actionforviklinger. Bare Farrellyene kunne kommet på dette fantasirike surret, og bare de kan tillate seg å dvele ved nærstudier av verdens ekleste kvise.

Det hele går for seg i forteste laget. De muntreste poengene ligger i små detaljer, så som veiskiltene inne i byen Frank.

Vi med et svakt hjerte for dette helsprøe regissørparet må konstatere at deres grovkornede, overraskende humor kommer bedre til sin rett i vanlig film, for eksempel «Jeg, meg og Irene», hvor deres evne til å leke med inngrodd vanetenking er klarere. Landets leger burde antakelig rykke ut, og tydeligere kan det ikke sies: «Virus con dios».

EIER INNVOLLENE: Bill Murray som Frank i «Osmosis Jones», her med frøken Boyd (Molly Shannon).