Natalie Portman:

- Fantastisk å legge på seg

Skuespilleren måtte ligge i hardtrening for rollen i den nye «Thor»-filmen.

KINOAKTUELL: Natalie Portman spiller rollen som Jane Foster i den nye «Thor»-filmen. Foto: Splash News / Marco Provvisionato / IPA / NTB
KINOAKTUELL: Natalie Portman spiller rollen som Jane Foster i den nye «Thor»-filmen. Foto: Splash News / Marco Provvisionato / IPA / NTB Vis mer
Publisert

6. juli hadde den fjerde filmen i superheltserien om «Thor» premiere i Norge. Dagbladets anmelder kalte den nye Marvel-filmen «morsom, rørende og sjarmerende, men først og fremst rotete» - og trillet en treer på terningen.

I «Thor - Love And Thunder» møter vi nok en gang stjerneskuespillerne Chris Hemsworth (38), Christian Bale (48) og Natalie Portman (41) i norrøn forkledning. Sistnevnte måtte gå gjennom en skikkelig forandring før innspillingen startet. For rollen som superhelten Jane Foster måtte 41-åringen gjennom beinhard trening for å bygge muskler - en prosess hun forteller mer om i et stort intervju med The Times.

Portman kaller det vidunderlig å måtte bli større for filmrollen:

- Det er ganske uvanlig og fantastisk å få i oppgave å legge på seg som kvinne, sier den kjente skuespilleren til den britiske storavisa.

Laber bris: Når gjengen nå gjenforenes i «Love and Thunder» er mye av magien dessverre borte, mener Dagbladets anmelder. Video: Disney Vis mer

- Så små som mulig

Skuespillere må ofte forandre både utseende og kroppsfasong for å kapre roller, og opp gjennom åra har det kommet utallige historier fra Hollywood om ekstrem slanking og stjerner som setter helsa på spill for å få drømmejobben.

Portman er på sin side glad for at hun for denne filmrollen ikke var nødt til gå ned i vekt, men opp.

FORANDRING: Natalie Portman måtte bygge muskler for rollen i Marvel-filmen. Foto: Jasin Boland / AP / NTB
FORANDRING: Natalie Portman måtte bygge muskler for rollen i Marvel-filmen. Foto: Jasin Boland / AP / NTB Vis mer
NY FILM: Natalie Portman med motspiller Chris Hemsworth. Foto: Jasin Boland / AP / NTB
NY FILM: Natalie Portman med motspiller Chris Hemsworth. Foto: Jasin Boland / AP / NTB Vis mer

- De fleste kroppsforandringene vi blir bedt om å gjøre, innebærer å bli så tynne som mulig, sier superstjerna.

I intervjuet sier 41-åringen også at det er brukt dataanimasjon til å forvandle hennes 160 centimeter til en «gigantisk figur».

- Det er gleden ved dataanimerte filmer at noen kan gjøre en bitte liten kvinne til en stor karakter, sier Natalie Portman til The Times.

Natalie Portman fikk sitt gjennombrudd som skuespiller allerede som tolvåring, i filmen Léon fra 1994. Siden den gang har den israelsk-amerikanske skuespilleren spilt i flere «Star Wars»-filmer, og også vunnet Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Black Swan» fra 2010.

KLAR TALE: Natalie Portman og Viola Davis taler under Women's March i Los Angeles, Califonia. Video: CNN Vis mer

41-åringen har spilt i tre av de til sammen fire superheltfilmene om «Thor», som etter hvert har blitt en skikkelig kassasuksess og populær filmserie med fans over hele verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer