Fantastisk barnebokdebut om eksentrisk familie

Familien Kråkestup minner om Anne Cath. Vestly, Roald Dahl og «Bakkebygrenda».

HUMORISTISK: Kari Smelands debutbok minner både om Roald Dahls univers, og om Astrid Lindgrens «Bakkebygrenda». ILLUSTRASJON: Fra boka, Mona Brekke
HUMORISTISK: Kari Smelands debutbok minner både om Roald Dahls univers, og om Astrid Lindgrens «Bakkebygrenda». ILLUSTRASJON: Fra boka, Mona Brekke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Familien Kråkestup bor i et lite og falleferdig hus på den gale siden av Berget. Huset er stappfullt og bråkete og rotete, og her bor: Mamma, som alltid brenner fiskesuppa. Pappa, som har en hel fuglesamling som han forbereder til å stille ut på «Skikkeleg-Spektakulære-Og-Nokre-Heilt-Vanlege-Dyr-Og-Fuglar»-stevnet. Gamle, knirkende onkel Sigurd, som ikke er noen onkel. Og tre sett tvillinger.  

De to yngste, Lykke og Stjerne, går i tredje klasse og er noen skikkelige sniker. De spionerer på det mystiske nabohuset som har stått tomt i mange år. En dag ser de en enorm skygge der inne, og hører et fryktelig nys.  

Rå humor Sist gang jeg leste om tvillingpar var i «Bobsey-barna». Der stopper likheten med Kari Smelands fantastiske barnebokdebut om den eksentriske familien Kråkestup.

Den kan i det ytre likne Anne Cath Vestlys åtte unger i skogen. Men selve tonen, den dels absurde og nokså rå humoren, har elementer fra Roald Dahl. Forsåvidt også fra Astrid Lindgrens «Bakkebygrenda». Sistnevnte også på grunn av de enkle og humoristiske svart-hvitt illustrasjonene av Mona Brekke.     

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer