Fantastisk distré

Uten tvil vil Robin Williams, i rollen som distré professor omgitt av geskjeftige roboter, flygende biler og en grønn gummisubstans med vidunderegenskaper, more veldig mange små og atskillige voksne. «Flubber» er solid familiehygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ordet er en amerikansk sammenstilling av glosene «fly» og «rubber», altså flygende gummi, en betegnelse på et revolusjonerende og ustyrlig nytt stoff professoren vil utnytte til beste for menneskeheten.

For øvrig er Philip Brainard (Williams) så glemsk at han tre ganger etterlater sin forlovede Sarah (Marcia Gay Harden) alene foran alteret, hvorpå damen forståelig nok gir ham kurven.
Men han er et sjarmerende, eiegodt rotehue det er vanskelig å være sint på lenge av gangen. I et sinnrikt laboratorium bedriver han fantasifull forskning, med den svevende, tenkende og lett sjalu roboten Weebo som nærmeste venn og ledsager. Det tårner seg skikkelig opp for professoren når forlovelsen ryker. En slesk kollega vil ta både kvinnen og flubberet, en slu millionær har sine egne planer med Brainard og alle dingsene hans.

Dette er Disney-konsernets nyinnspilling av sin egen klassiker «Høyere og høyere professor» fra 1961. Den er blitt rene høysangen til Hollywoods spesialeffektmakere, som gjør det umulige mulig og samtidig lager fartsfylt, humoristisk action.

Det virker nesten som Williams har dempet sin ellers noe masete stil for å la effektene komme til sin rett. De er da også finurlige, fantastiske og til dels riktig morsomme.
I alle fall vil barn ha en storøyet kveld. Til ære for dem snakker Williams norsk. Det blir ikke mindre skrekkelig av at det er nødvendig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer