Fantastisk fantasi

Final Fantasy IX blir det siste spillet i serien på den gamle Playstation. Det vidunderlige eventyret tar et verdig farvel.

Nok en gang har produsentene av serien greid å lage et fantastisk eventyr med heftig grafikk, god musikk og en spennende historie. De har krydret med menneskelige særpreg som hovmod, ydmykhet, kjærlighet, sjalusi, vennskap og svik.

Det hele er kokt sammen på en slik måte at dette trolig er det beste rollespillet vi noen gang har prøvd.

I Final Fantasy IX styrer du hovedpersonen, Zidane, og åtte andre spennende vesener (egentlig ni, men du får bare styrt den sexy livvakten Beatrix en kort periode). Noen er dyktige krigere, andre er mektige magikere, mens noen er best å bruke som helbredere.

Spillet begynner med at du skal kidnappe prinsesse Garnet. Sjokket blir stort når du finner ut at hun vil kidnappes. Det er starten på en lang rekke intriger. Flere ganger tar spillet en helt ny vending, og det blir sjelden slik du hadde trodd.

Grafikken er herlig. Spesielt filmsekvensene får oss til å måpe. Musikken er bra, og historien er varm.

Du kan spille Final Fantasy IX på tre måter:

  • Ras gjennom hele spillet. Kommer du gjennom på tolv timer, får du det kraftigste våpenet i hele spillet - Excalibur II.
  • Stikk innom alle småspillene i eventyret. Får du oppleve alle de fantastiske detaljene, får du mest igjen for pengene. Det tar sikkert rundt 60 timer effektiv spilletid, hvis du ikke er totalt spillfreak.
  • De fleste velger den gyldne middelvei. Vær innom noen av oppdragene som er litt på siden av hovedhistorien. Da slipper du både stresset med å bli fort ferdig, og du går ikke på veggen når du får kjedelige oppdrag. Noen av de parallelle historiene bør fullføres for å stille godt rustet til slutten på spillet.

Det er bare å ta av seg hatten for mesterverket. Så det er med en tåre i øyet vi sier farvel til Final Fantasy-serien på Playstation. Men vi gleder oss kraftig til november, da Final Fantasy X skal slippes på PlayStation2 i Europa!

Her finner du offisiell walkthru, alt om hemmeligheter og mange gode tips (I dette spillet bør du titte litt (!) på walkthruen, for ikke å gå glipp av alle småhistoriene)

Her kan du se de første bildene fra det neste spillet i serien - Final Fantasy X