«His Dark Materials» sesong 2: TV-anmeldelse

Fantastisk. Igjen

Men det er lov å være forvirret, altså.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OBS: Inneholder spoilere for sesong 1 av «His Dark Materials»

Andre sesong av HBOs fantasyserie «His Dark Materials» – eller «Den mørke materien», om du vil – starter der den forrige sluttet. Det grufulle eksperimentet til lord Asriel (James McAvoy) var en suksess, og takket være sitt moralske tunnelsyn og det mystiske Støvet – elementærpartikler med til dels magiske og metafysiske egenskaper – åpnet han intet mindre enn en portal inn i parallelle verdener.

En av dem synes å være så godt som identisk med vår egen. I stedet for metalliske luftskip, mellomkrigsteknologi og snakkende isbjørner, som har eksistert i det universet vi til nå har fått stifte bekjentskap med, kan den skilte med trafikkork og mobiltelefoner. Men den største forskjellen er likevel at menneskene der ikke har en såkalt daimon, en slags ytre legemliggjøring av sjelen, manifestert som et snakkende dyr – emosjonelt og eksistensielt knyttet til eieren sin.

Ja, det er et intrikat fantasy-multivers Philip Pullman har skapt med sin høyt skattede trilogi, men det er også gjennomtenkt og tilfredsstillende på veldig mange nivåer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer