- Fantastisk konsert

Forhåpentligvis får det verdensomspennende arrangementet like fantastiske følger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I hele går og i natt har superstjernene vært samlet på konserter ti steder i verden. Målet med de ti Live 8-konsertene er like enkelt som tilsynelatende umulig: Å få slutt på fattigdommen.

- Den mest fantastiske konserten noen gang, sier Bob Geldof om det unike arrangementet.

Grand finale

Og fantastisk ble det. En av hovedattraksjonene i London var helt klart gjenforeningen av Pink Floyd. For første gang etter bruddet fro 24 år siden spilte Roger Waters sammen med resten av bandet.

Videre ble tilskuerne i Hyde Park servert de beste av de beste. Bob Geldof, U2, Paul McCartney, Robbie Williams, Annie Lennox, Dido, Coldplay, Elton John og Madonna. Mot slutten dukket dessuten George Michael opp og sang sammen med Paul McCartney. 

Avslutningsvis, med scenen full av superstjerner, ble det allsang i hele Hyde Park med Beatles-låta «Hey Jude».

Lang dag

Den første av konsertene begynte i Tokyo mens nordmenn flest lå under dyna. Tokyo ligger syv timer foran Norge. Tusenvis av publikummere samlet seg for å høre Björk og de andre artistene opptre. Men i motsetning til i de andre Live 8-byene hadde verdensbegivenheten vakt lite oppmerksomhet i Japan. Helt frem til konserten begynte, prøvde arrangørene å få tak i flere som ville gå på konsert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer