Fantastisk stjernekrig

Oj! Akkurat idet det var blitt politisk korrekt å slenge dritt om Star Wars, både som film og spill, kommer dette- og vender opp-ned på alt. Wow! Det hadde du ikke ventet!

Bygget opp som et actionorientert rollespill i tredjeperson, bringer «Star Wars: Knights of the Old Republic» deg langt, langt avgårde, til en galakse der handlingen foregår 3000 år før den den første Star Wars-filmen begynner. Du får med andre ord ikke møte kjentfolk fra filmene, og det gjør heller ingen ting.

Star Wars-tåka henger tykk over spillet, noe det klarer å mane fram helt på egenhånd- selv uten særlig stor hjelp av filmmusikken til John Williams.

Du spiller en figur (mann eller kvinne, ditt valg) som etterhvert som historien utfolder seg står sentralt i spørsmålet om universets skjebne, intet mindre. De onde sithene er i krig med republikken, og utfallet avhenger av hvordan du og ditt følge velger å løse de utallige situasjonene dere stilles overfor.

Hvordan du slåss, hva du sier og hvordan du handler avgjør nemlig om du heller til den lyse siden av «kraften»- eller om du henfaller til den mørke siden. Dermed er også gjenspillfaktoren høy, for begge sidene er vel verdt å utforske.

Spillet er tvers gjennom nydelig, og byr på mange intense timer med oppslukende eventyr. Ikke bare er «Star Wars: Knights of the Old Republic» det beste rollespillet til Xbox, det er også et av konsollens beste spill noen sinne. Og det vil du vel ikke gå glipp av?

6