SPILLER FRANSKMANN: Joseph Gordon-Levitt får hovedrollen i spillefilmutgaven av «Man on Wire». Foto:  CAryn Loveless og filmplakaten
SPILLER FRANSKMANN: Joseph Gordon-Levitt får hovedrollen i spillefilmutgaven av «Man on Wire». Foto: CAryn Loveless og filmplakatenVis mer

Fantastiske «Man on Wire» blir spillefilm

Joseph Gordon-Levitt i hovedrollen.

(Filtermagasin.no): I 1974, da World Trade Center nærmet seg ferdigstilling, snek en gruppe venner seg forbi sikkerhetsvaktene og opp til toppen.

Der spente de opp en stram vaier mellom de to tvillingtårnene, før franske Philippe Petit ruslet utpå, kun bevæpnet med en balansestang.

Det var et stort øyeblikk, og ble glimrende gjenskapt i en av de siste årenes fineste filmer, «Man on Wire», som vant Oscar for beste dokumentar i 2008.

Nå skal fortellingen tilpasses spillefilmformatet (attpåtil i 3D), og rollen som Petit har ifølge Deadline tilfalt Joseph Gordon-Levitt.

Ligner på «Ocean's Eleven»
Filmen har fått tittelen «To Walk The Clouds» og produksjonen starter i mai, og ser ifølge Deadline ut til å fremstille samarbeidet mellom kompisene om å bryte seg inn i tvillingtårnene og gjennomføre stuntet som noe i stil med «Ocean's Eleven».

En langt ifra dum strategi.

Veien frem mot å få Petit opp i høyden og ut på vaieren måtte nemlig planlegges i detalj, og veien opp mot toppen var en konstant kamp for å dra en tung diger kabel opp til toppen mens de involverte holdt seg skjult for sikkerhetsvaktene.

Filmens regi er ved Robert Zemeckis (kanskje mest kjent for «Tilbake til Fremtiden»-filmene) og beskrives som et lidenskapsprosjekt for regissøren, som lenge har jobbet for å få fortellingen til lerretet.

Kreativt samarbeidsnettsted
Når det gjelder Levitt er han forøvrig klar med andre sesong av «HITRECORD On TV» for TV-kanalen Pivot, en tv-versjon av det kreative samarbeidsnettstedet HitRECord som han driver for alle som vil være med.

Levitt er nemlig en stor tilhenger av sosiale medier, og har arrangert flere store sammenkomster hvor musikere, filmskapere, skrivelystne og kunstnere får vise frem arbeidet sitt.

Som han sier til en veldig entusiastisk reporter fra Hollywire:

- Vi har mange stemmer i kulturen vår nå om dagen som sier at «du burde ikke synge, du burde ikke skrive, antagelig er du ikke flink nok, overlat det til proffene, du er nok ikke smart nok, ingen kommer til å like deg». Men jeg liker deg.

TV-programmet kurateres av Levitt selv, som f.eks. plukker ut en tekst han liker som han så ber medlemmene om å ta opp voiceover til.

- Når en viss mengde folk lager en voiceover kommer noen av dem til å være flotte og én av dem vil bli brukt, forklarer Levitt, som snart går i gang med å spille inn komedien «Christmas Eve» med Seth Rogen.

Han er også involvert i den kommende «Sandman»-filmen.