Fantastiske riff og rytmisk eleganse

Gojira når nye høyder.

Fantastiske riff og rytmisk eleganse
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «L'Enfant Sauvage» betyr det ville barnet og er intet mindre enn franske Gojiras femte studioplate. Den miljøbevisste gjengen fra Bayonne-distriktet har dratt tematikken fra universet med flyvende hvaler ned på jorda.

Nå er det menneskets utvikling og dragninger som står på dagsorden. Som alltid briljant tonesatt av brødrene Joseph og Mario Duplantiers fantastiske riff og rytmiske eleganse.

Verden fikk for alvor øynene opp for kvartetten med plata «From Mars to Sirius» i 2005. En heftig cocktail av Meshuggas polyrytmikk, Morbid Angels kvernende enstrengsriff og Neurosis' lett desperate atmosfærer.

Alt sammen foredlet med en forbilledlig teft for å gjøre komplekse sammensetninger iørefallende og elegant. Hele veien med gjengens egne signaturtonespråk smurt tykt over det hele.

Tendensen fortsatte på den hakket mer komplekse oppfølgeren «The Way of All Flesh», og tråden følges også her på rykende ferske «L'Enfant Sauvage». Skjønt, her har de delt seg i to. Det låter fortsatt umiskjennelig Gojira.

Åpningen «Explosia» er en nesten syv minutter lang øvelse i alternative taktarter, heftige brekk og fingerspissriffing. Men man skal ikke lenger enn til spor to før de tar skjeen i den andre hånden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer