Fantasyboka til norske Tone er storsatsning hos amerikansk forlag i høst

Gir ut boka på engelsk før den kommer på norsk.

FANTASYDEBUTANT: Tone Almhjell debuterer med fantasyroman i oktober, på det amerikanske storforlaget Penguin. Foto: LINE ALMHJELL
FANTASYDEBUTANT: Tone Almhjell debuterer med fantasyroman i oktober, på det amerikanske storforlaget Penguin. Foto: LINE ALMHJELL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Jeg gleder meg veldig til at folk skal få lese boka. Samtidig er det litt skummelt: Det er liksom bare meg og kjøkkenbordet når jeg sitter og skriver, sier Tone Almhjell (40) til Dagbladet.

For halvannet år siden skrev Dagbladet om trønderjenta som hadde fått kontrakt med et amerikansk storforlag, før hun i det hele tatt hadde forsøkt å selge inn debutboka si hos et norsk forlag.

Nå er også kontrakt med det norske forlaget Gyldendal i boks, og fantasyboka - «The Twistrose Key» - er klar til å forlate kjøkkenbordet. Den kommer ut i USA 22. oktober, og på norsk i februar neste år, da med tittelen «Vindeltorn».

På bokhandlerliste Ikke nok med det, denne uka ble det også kjent at «The Twistrose Key» er plukket ut på ei liste over barnebøkene som uavhengige amerikanske bokhandler har størst tro på denne høsten, «Kids' Indie Next List».

- Akkurat det er jeg veldig takknemlig for. I USA er det uhyre viktig hva de uavhengige bokhandlene mener om ei bok. De bestemmer jo helt selv hva de skal ta inn, og bokhandlerne er et viktig ledd i å få bøkene ut til leserne. Dette er bøker de selv synes er gode, og gleder seg til å selge. Det er ekstra stas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer