Fantonald er en skurk

Dagbladet.no har testet Disneys Donald PK. For at du skal slippe å kaste bort pengene dine.

Diskuter spill! Donald Duck jobber som sikkerhetsvakt i Ducklair Tower, men er mektig lei jobben. I tillegg skulle han gjerne sluppet maset til Dolly, Ole, Dole, Doffen og ikke minst onkel Skrue. Donald ønsker seg langt vekk fra hverdagen, og vips, så har superdatamaskinen i tårnet gitt Donald jobben som superhelt.

Som Fantonald får han i oppgave å stanse de slemme Evronierne, som vil innvadere jorda og gjøre alle om til slaver. Men hvis Donald kjedet seg på jobben, kan jeg trøste ham med at det faktisk er enda kjedeligere å løpe rundt som Fantonald. Jeg er en svoren Disney-tilhenger, men Fantonald-spillet blir bare sørgelig.

Det finnes ikke humor i spillet. Det morsomste jeg har opplevd etter mange timers spilling, er når jeg ikke rører styrespaken på en liten stund. Da blir Donald rastløs, og finner på noen artige sprell. Bortsett fra det er spillet helt blottet for disneyfigurenes fantastiske sjarm.

I tillegg er det svært lite variasjon i de fire forskjellige brettene. Du hopper, skyter, løper, hopper, skyter, løper... Joda, du blir introdusert for et par små overraskelser fra tid til annen, men de er heller ikke spesielt spennende eller nyskapende.

I rekken av ting som trekker ned, kan vi også nevne kameravinklene. Noen ganger blir brettene så uoversiktlige, at du må gjette hvor du skal hoppe for å være trygg.

Dette spillet har absolutt ingen sjarm, og CD-platen gjør seg bedre som pynt i toppen av juletreet enn i en pakke under. De som har køddet slik med Fantonald og hans tilhengere, burde bli karnøflet.

Og det er en jobb for Fantonald!Diskuter spill!