Får 12 mill. til ny film

I går kom budbringeren til regissør Pål Sletaune - med 12 millioner kroner fra Audiovisuelt Produksjonsfond. Dermed er hans første spillefilm etter suksessen «Budbringeren» full- finansiert.

Opptakene begynner i mai neste år, og filmen blir klar for premiere i februar 2001.

- Er du lettet?

- Tvert imot, vi har ikke laget filmen ennå. Jeg er kjempeglad, men det er nå jobben begynner, sier Pål Sletaune. Han sitter på kontoret til produksjonsselskapet 4 1/2 sammen med manusforfatter Jonny Halberg og produsent Turid Øversveen.

Sletaune og Halberg begynte på manuskriptet i mars, og skjønte raskt at de hadde noe.

- Denne gangen kom historien først, så karakterene. Det er en omvendt måte for oss. Vi jobber veldig bevisst og nitidig med karakterene, sier Halberg, som også hører til blant de mest kritikerroste unge norske forfatterne.

Hva den nye filmen - med arbeidstittelen «3» - handler om, er ikke lett å si. Hovedpersonene heter Bent og Jan, og de vikler seg inn i hverandres problemer. Og nå begynner arbeidet med å finne de rette skuespillerne.

- Er det vanskelig å følge opp suksessen med «Budbringeren» fra 1997?

- Jeg har egentlig ikke tenkt på det. Det er så mye snakk om lokomotivfilmer, store filmer som skal trekke norsk filmproduksjon. Så vi prøvde å skrive en lokomotivfilm, men endte vel opp med noe som minner om et russetog på bakerste vogn, sier Sletaune.

- Er et budsjett på 19,5 millioner trangt?

- Vi kan overleve på det. For denne filmen er det helt greit, sier Sletaune.

KJENNER PRESSET: Manusforfatter Jonny Hallberg (t.v.), regissør Pål Sletaune og produsent Turid Øversveen merker forventninger til den nye spillefilmen.