Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får 1,9 millioner

Great Garlic Girls-kjendis Olav Klingen får 1,9 millioner fra forsikringsselskapet Vesta i erstatning etter en bilulykke i 1992. Partene inngikk forlik i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer ville Vesta opprinnelig gi Klingen 400000 kroner i erstatning etter bilulykken. Kjendisen ble skadd for livet da han skled av veien ved Oppdal 2. november 1992. I går femdoblet forsik-ringsselskapet summen etter ulykken som var nær ved å ta livet av artisten.

- Glad

- Dette har vært en tøff og slitsom prosess. Derfor vil jeg avslutte dette nå. Jeg er glad det er over, selv om jeg synes beløpet er lavt, sier Olav Klingen til Dagbladet.

Klingen svevde mellom liv og død i flere uker, men han våknet etter flere uker opp av koma med hjerneskade og lammelser. Han har lenge kjempet for å komme opp av rullestolen og tilbake til et fullverdig liv etter ulykken - og han har lenge slåss for å få Vesta til å utbetale erstatning. Kravet var rundt tre millioner kroner.

Tøff prosess

Klingen ville gå rettens vei for å få ut penger fra Vesta til et fullverdig liv, men i går møttes partene i mekling hos Landsforeningen for trafikkskadde. Det endte med forlik mellom partene - og dermed ingen sak for domstolene.

- Det er bare fullt ut friske personer som takler en lang og tungrodd rettsprosess i en slik sak som dette. Derfor anbefalte vi Klingen å akseptere tilbudet, sier advokat Jan Gunnar Ness.

FÅR ERSTATNING: -Jeg er glad det er over, sier Olav Klingen etter forliket med Vesta.