Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får 3 mill. i etterlønn. Nå reagerer kulturministeren

Avtalen ble inngått for åtte år siden.

FÅR FETT BETALT: Museumsdirektør ved Nasjonalmuseet, Audun Eckhoff, har en gullkantet avtale om etterlønn.  Foto: Anders Grønneberg
FÅR FETT BETALT: Museumsdirektør ved Nasjonalmuseet, Audun Eckhoff, har en gullkantet avtale om etterlønn.  Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff får 3 millioner kroner i etterlønn.

- Det synes jeg ikke noe om, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Audun Eckhoffs åremål som direktør ved Nasjonalmuseet går ut i vår, og han får ikke fornyet kontrakten. Men han får med seg en etterlønn på rett under 3 millioner kroner, skriver Aftenposten.

- Den synes jeg ikke noe om. Jeg synes at det er altfor store summer det er snakk om, og det er ikke greit at en privat stiftelse, som får så store statlige overføringer til sin drift, avtaler etterlønn langt utover det som er vanlig i staten, sier kulturministeren til NRK.

Avtalen om etterlønn ble inngått for åtte år siden da Eckhoff ble ansatt. Den gang var Svein Aaser styreleder for Nasjonalmuseet.

- Jeg kan bekrefte at Audun Eckhoff får en etterlønn på rett under 3 millioner kroner. Det er en avtale som ble inngått med det forrige styret. Jeg er av den oppfatning av inngåtte avtaler må holdes, sier styreleder Linda Bernander Silseth ved Nasjonalmuseet til Aftenposten.

Audun Eckhoffs etterlønn på 3 millioner kroner tilsvarer to årslønner. Avtalen innebærer ikke arbeidsplikt.

Eckhoff ønsket selv å fortsette i stillingen, men styret valgte å ansette danske Karin Hindsbo, som nå er sjef for KODE, Kunstmuseene i Bergen. Hun har fått en etterlønnsavtale på ett år, og styret kan pålegge henne arbeidsplikt så lenge hun mottar etterlønn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media