Får 6 millioner til ny tv-serie

Bård og Harald skal lage spenningsdrama fra mellomkrigstiden.

Dramaserie: Bård Tufte Johansen og Harald Eias produksjonselskap Funkenhauser, skal lage tv-drama om Ingeborg Køber.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Dramaserie: Bård Tufte Johansen og Harald Eias produksjonselskap Funkenhauser, skal lage tv-drama om Ingeborg Køber. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ScanpixVis mer

Produksjonsselskapet Funkenhauser, eid av Harald Eia og Bård Tufte Johansen, har fått 6 millioner i produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt til tv-serien «Køber».

Sann historie Serien skal bli et seks episoder langt spenningsdrama fra mellomkrigstiden, basert på en sann histore, og skal etter planen bli sendt på TV Norge høsten 2013.

Serien baserer seg på krimdokumentaren «Mysteriet Ingeborg Køber» av Ivo de Figueiredo.

Rettsaken mot Ingeborg Køber vakte betydelig oppmerksomhet i Norge, da Købers far, Ludvig Dahl, omkom mens han badet på Hankø i 1934.

Spiritisme Dahls familie var kjent som ivrige spiritister, og det ble hevdet at Køber hadde drept sin far i transe.

Hun ble siktet for drapet, men saken ble henlagt i 1937 grunnet manglende beviser.  

30-tallets Orderud-sak Stina Greaker, produsent i Funkenhauser, sier til Dagbladet at Købers historie er som skapt for tv-drama, og at hun synes Køber er en fantastisk spennende figur.  

- Jeg leste boken, og umiddelbart tenkte vi at det var en perfekt historie. Det er på mange måter 30-tallets Orderud-sak. Vi gleder oss veldig, og er glas for at Filminstituttet har gitt oss støtte, sier hun. 

Andreas Riiser skal stå for regien av tv-serien. Han har tidligere jobbet med Tufte og Eia i forbindelse med serien «Uti Vår Hage»