Får 600 000 for å skrive bok

Fem kjente sakprosaforfattere fikk tre millioner.

FIKK STIPEND: Dagbladets Simen Ekern er en av fem forfattere som får stipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening i tre år, for å jobbe med lengre bokprosjekter. 

Foto: Kirsten M. Buzzi
FIKK STIPEND: Dagbladets Simen Ekern er en av fem forfattere som får stipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening i tre år, for å jobbe med lengre bokprosjekter. Foto: Kirsten M. Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk faglitterær forfatter - og oversetterforening (NFF) åpner pengesekken og deler ut tre millioner kroner til fem kjente sakprosaforfattere.

De får dermed 600 000 kroner hver, fordelt over tre år, for å kunne jobbe med lengre prosjekter.

- Vi er glade for at vi kan gi stipend til disse fem ser fram til resultatet: med større stipender forventer vi at det jobbes mer både med det tematiske og med det litterære i sakprosaen. Det er sånne store prosjekter som bringer sakprosaen videre, sier Jørgen Lorentzen, styreleder i NFF i en pressemelding.

Dagbladet-profil fikk stipend Blant de fem som får stipend er Simen Ekern, som har permisjon fra jobben som Dagbladets debattredaktør. Han fikk i fjor Brageprisen for sin siste bok, «Roma», og har også skrevet boka «Berlusconis Italia».

Ekern vil foreløpig ikke røpe så mye om sitt nye prosjekt, men sier til Dagbladet at det denne gangen ikke først og fremst blir en bok om Italia.

Åsne Seierstad får også stipend. Hun jobber for tiden med å dekke 22.juli-rettssaken for nyhetsmagasinet Newsweek, og skal også skrive en bok om saken for Kagge forlag. Stipendet fra NFF får hun ifølge Aftenposten for å jobbe med et bokprosjekt om Libya etter Kadhafis fall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer