Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får æresrunde i fødebyen

Når Tønsberg og Norge tar farvel med Jahn Teigen onsdag, vil bårebilen kjøre en æresrunde gjennom byen til tonene fra «Adieu» som spilles på klokkespillet.

BISETTES I MORGEN: Jahn Teigen døde 24. februar. Onsdag bisettes han i fødebyen Tønsberg. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
BISETTES I MORGEN: Jahn Teigen døde 24. februar. Onsdag bisettes han i fødebyen Tønsberg. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Det er ventet at Tønsberg domkirke, som har plass til rundt 550, blir full. Det planlegges derfor å sette opp en storskjerm på utsiden, der man kan følge bisettelsen om man ikke får plass inne, skriver Tønsbergs Blad.

Publikum som møter til de åpne plassene, slipper inn fra 12:00-tiden.

Dagbladet sender direkte fra bisettelsen onsdag formiddag.

Seremonien inne i kirken ledes av tidligere biskop Per Arne Dahl. Etter ønske fra familien er bisettelsen åpen for alle. Flere av plassene er imidlertid reservert for spesielt inviterte.

– Det dreier seg om familie, venner, kollegaer og andre som sto Jahn nært, sier manager Trond Lie, som er familiens talsmann.

Kulturminister Abid Raja (V) representerer regjeringen under bisettelsen, får NTB bekreftet i Kulturdepartementet.

Jahn Teigen døde på Ystad sykehus i Sverige mandag kveld i forrige uke, 70 år gammel.

Hele Norges coronakart