Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får akutt parodia, nå

Rune Andersen; bedre blir det ikke.

SHOW: Superlativene tok seg et raskt nummer med adjektivene i går kveld, og ut kommer Norges klart minste og morsomste imitator, satiriske crooner og sceniske villmann: Rune Andersen.

St. Peter

I går kveld var det premiere på Agder Teater, på såkalt hjemmescene. «Hurra for Andersen»? Tidenes understatement.

Mye er skrevet mye om hvilken imitatorarv gamle Andersen fra Sørlandet ivaretar, i går lo og vrei Rolf Just Nilsen seg på den fineste skya der oppe så St. Peter måtte hysje på ham. Rolf kan hvile nå.

Om en måned kommer Andersen & co. til den store byen med det vesle hjertet - Oslo. Busslaster, fly og tog må settes opp. Bondevik kan ta på seg storkorsene og komme. Hvis han tør?

Klisjeen at nettopp dette er høstens showvinner, er trykket noen ganger, nå er det sant (helt sant). Andersen våger der andre tyr til billige ordspill eller flyter på gammel moro.

Helt fra åpningssangen med spagetti-western-komp, som blir til makrell-western, er det fare på ferde. Hjertepumpa kan nemlig eksplodere i et fyrverkeri av latter.

Andersen har knivskarpe tekster fra de beste og ingen, absolutt ingen, nasjonale kjentfolk eller Goggen Bush får fred.

VIF-kjerka

Andersen som Se&Hør-prest Einar Gelius, fra Vålerenga-kjerka, med et bredt utvalg gjestepredikanter, er til få diagnosen akutt parodia av. Det trengs ikke fjas og sparkepiker når varene som leveres er hummer og kaviar. Enten det er politisk satire, visvas, gjøgleri eller tradisjonell revykunst; dette er i særklasse.

Andersen som crooner? Gi ham et tv-show, da vel. Regien før Oslo-premiere kan nok finslipes en tanke, men pytt ... go Johnny Kaze, go on.

Andersen tar farvel med et knippe gamle stemmer, men det han har av nye gjør at det nesten går i ball for en arrogant anmelder.

Espen Beranek Holm, kjent fra helvete og «Hallo i uken», er et funn som sideakkreditert musikalsk makker og kongeimitator. Hurra for redaksjon-21.

Andersen har med dette showet gravert sin rune på den norske showhimmelen. Sic og sikle.

HÅ , HÅ SE ANDERSEN: Rune Andersen sammen med Espen Beranek Holm og et lite band i går kveld på Agder Teater. Halvannen time som forlenger livet med tre timer, minst. Takk und pris.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling