Anmeldelse: Nils Uddenberg, Medisinens historie

Får anmelderen til å hente fram superlativene

Lysende beretning om lidelse og helbredelse i medisinen.

MEDISINENS ATTENBOROUGH: Den svenske legen, psykiateren og forfatteren Nils Uddenberg har skrevet en omfattende og underholdende framstilling av medisinens lange historie. Foto: NTB SCANPIX
MEDISINENS ATTENBOROUGH: Den svenske legen, psykiateren og forfatteren Nils Uddenberg har skrevet en omfattende og underholdende framstilling av medisinens lange historie. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Det er gode grunner til å hente fram superlativene.

Den svenske legen og psykiateren Nils Uddenberg har levert en 700 siders framstilling av medisinens historie som, i beste forstand, fortjener betegnelsen storverk.

Det som umiddelbart imponerer mest, er forfatterens åpenbare fortellerglede og fortellerevne. Her har vi alle, med eller uten medisinsk embetseksamen, noe interessant og verdifullt å hente.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer