Får brev fra Elling

Ingvar Ambjørnsen er aktuell med ny novellesamling. Han utelukker ikke en ny Elling-bok.

- Jeg mottar forslag til historier fra folk hele tiden. Blant annet får jeg stadig lange håndskrevne brev fra «Elling», en person som har tatt steget fra boka og ut i virkeligheten. Det er ganske pussig, sier Ambjørnsen til Aftenposten.

Drømte en novelle

Ambjørnsen er aktuell med sin nye novellesamling, «Delvis til stede». Den inneholder seks mørke noveller som handler mest om forvirrede og ødelagte menn.

- Jeg ser samtidig mye humor i novellene, sier forfatteren til VG, og forteller at han drømte tittelnovellen.

- Jeg våknet av latter klokken halv fire en morgen over noen replikker jeg hadde drømt. De virket helt absurde, sier Ambjørnsen.

Overtroisk

Det er 22 år siden forfatteren debuterte.

- Jeg bestemte meg allerede da jeg var 14 år for at jeg ville bli forfatter, har han fortalt Dagbladet.no.

Siden debuten er Ambjørnsen blitt mest kjent for romanene sine, og særlig Elling-bøkene er folkekjære. Han har nesten 40 utgivelser bak seg, og er nå i gang med en ny roman. Hva den handler om får vi ikke vite.

- Jeg er blitt overtroisk med årene, og det bringer ulykke hvis jeg letter på sløret, sier han til Aftenposten.

Men tilbake til novellene, for det er de som ifølge forfatteren er vanskeligst å skrive.

- Det er mye, mye vanskeligere. I en roman kan man godt gå inn i blindgater, men ikke i en novelle. Det blir veldig mange runder før man gir det fra seg, sier han.

Les mer om Ambjørnsen:

PRISET:</B> Ingvar Ambjørnsen er en av Norges mest leste forfattere, og han har fått mange utmerkelser. Her under tildelingen av <a href=http://www.dagbladet.no/dinside/2001/09/14/281805.html>Tabuprisen 2001</A>.