Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får Cecilia Bartoli tilbake til Bjørvika-operaen i 2011

15. mai neste år synger mezzostjernen i Oslo igjen.

STJERNEBESØK: Operasjef Paul Curran har både Cecilia Bartoli og andre stjerner på blokka for konserter hos Den Norske Opera & Ballett. Men foreløpig har bare Bartoli-konserten fått en dato. Foto: Live Bones
STJERNEBESØK: Operasjef Paul Curran har både Cecilia Bartoli og andre stjerner på blokka for konserter hos Den Norske Opera & Ballett. Men foreløpig har bare Bartoli-konserten fått en dato. Foto: Live Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Når kan jeg få komme tilbake? spurte mezzo-stjernen Cecilia Bartoli da hun for første gang besøkte Bjørvika-operaen våren 2009.

Nå er svaret klart: 15. mai 2011.

En fornøyd operasjef Paul Curran bekreftet i går at verdens ledende mezzo, italienske Cecilia Bartoli, gir konsert i Bjørvika sammen med sitt faste La Scintilla-ensemble fra Zürich neste vår. Repertoaret for konserten er ennå ikke bestemt.

 - Hun likte både akustikken og behandlingen hun fikk her, forklarte Curran, som også er i kontakt med andre stjerner som Placido Domingo om konserter, uten at avtaler er signert.

Curran opplyste også at publikumsfavoritten «Figaros bryllup» er tilbake høsten 2010, med flere norske debutanter på rollelista.

- Vi har fått mange henvendelser fra både publikum og orkesteret om å ta opp igjen «Figaros bryllup». Den er viktig for oss, både fordi den er populær blant publikum og fordi den er viktig for utviklingen av ensemblet, sa Curran.

Mer Jirí Kylián 

Også ballettsjef Espen Giljane kunne legge ut en sterk «teaser» for neste sesong da han røpet at Jirí Kylián, koreografen bak bjørvikaoperaens første danseforestilling, «Worlds Beyond», er tilbake i Nasjonalballetten i april 2011. Fire av Kyliáns beste balletter får norgespremiere, 1978-forestillingen «Symphony of Psalms» (laget til Stravinskijs korverk), videre «Sarabande» og «No more Play» fra Kyliáns black-and-white-periode og «Tar and Feathers» fra 2006. Både Operaorkestret og Operakoret er med i denne forestillingen, og Giljane er i dialog med Kylián om et langsiktig samarbeid.

- Han er verdens største nålevende koreograf, og for Nasjonalballetten er det viktig å mestre én stor koreografs språk, sa Giljane.

Gode tall

I alt ble det solgt 266 704 billetter til Den Norske Opera & Balletts 357 forestillinger i 2009.
 - Det er omtrent en fordobling av tallene fra operaens siste år på Youngstorget. Tallene er enda gledeligere enn vi hadde våget å håpe på, kommenterte DNO&Bs administrerende direktør Tom Remlov. Han lovet fortsatt offensiv satsing både inne i operahuset og på taket, der 2009s største arrangement, DNO&B og Oslo Jazzfestivals konsert med Antony and The Johnsons, trakk 8500 tilhørere. I den andre enden av publikumsskalaen gikk en lunsjkonsert midt i sommerferien for 85 tilhørere.

TRIVDES: Cecilia Bartoli signerte CD'er etter konserten da hun sang i Operaen våren 2009. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
TRIVDES: Cecilia Bartoli signerte CD'er etter konserten da hun sang i Operaen våren 2009. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!