Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Far Cry»

Skytespill fra Crytek / UbiSoftFor: PC (november 2003)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

<>Forrige spill

Du spiller Jack Carver, som våkner bakbundet ombord på et skip, uten helt å vite hvordan han endte opp der. En fremmed stemme forteller deg at tauene er løsnet, og du beveger deg sakte ut fra skipets indre. Uten våpen, men med en intuitiv evne til å slåss. Hvem er du, og hvorfor er du her?

Jack Carver viser seg å være skipskaptein, men med en ukjent (svært trolig militær) bakgrunn. Handlingen vil utspille seg på en tropisk øy i året 2020.

Vel ute fra skipet, først blendet av sollyset, finner du raskt ut at du er omringet av vakter. Disse må du hanskes med, for deretter å komme deg inn på land. Hvilken vei du velger er helt opp til deg, ingen av veiene du kan gå gir seg selv, men du skjønner at du må opp i høyden på ett eller annet vis - og videre derfra.

«Far Cry» er et førstepersons skytespill, som så veldig mange andre spill på markedet. Men spillet skiller seg litt ut, det er ut fra det som er vist simpelthen nydelig. Lyseffektene er svært imponerende, og dypden i grafikken er vidtrekkene - med tanke på at du med en snikskyterrifle kan zoome deg inn svært, svært langt.

Men om spillet virkelig holder mål, gjenstår å se - det er fortsatt mange måneder til det er ferdig.