Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Bing & Ruth - «No Home of the Mind»

Får det til å krible i hver bidige celle av kroppen

Mektig kammermusikk.

BING UTEN RUTH: Pianist David Moore og hans fire medhjelpere lager musikk som får det til å krible i hver bidige celle av kroppen, skriver vår anmelder. Foto: Emily Johnston/Promo.
BING UTEN RUTH: Pianist David Moore og hans fire medhjelpere lager musikk som får det til å krible i hver bidige celle av kroppen, skriver vår anmelder. Foto: Emily Johnston/Promo. Vis mer

ALBUM: Bing & Ruths «Tomorrow Was the Golden Age» er blant 2010-tallets aller vakreste plater.

No Home of the Mind

Bing & Ruth

5 1 6
Plateselskap:

4AD

««No Home of the Mind» svulmer og synker sammen, som dønningene mot svaberget en forblåst søndag formiddag.»
Se alle anmeldelser

Det tok imidlertid en stund før jeg skjønte det. Den mektige kammermusikken til pianist David Moore behøver nemlig å snike seg omhyggelig inn i underbevissheten, noe som krever litt mer tålmodig lytting enn man er vant til i vår viltre tidsalder.

Avkastningen er til gjengjeld enorm. Oppfølgeren «No Home of the Mind» er enda mer helhetlig – men derfor også mer liktlydende – der den over sine ti spor svulmer og synker sammen, svulmer og synker sammen, som dønningene mot svaberget en forblåst søndag formiddag.

Det føles veldig naturlig å låne bilder fra naturen når man skal beskrive denne musikken, fordi den vekker så fysiske reaksjoner. Høydepunktene «Starwood Choker» og «Is Drop» får det nemlig til å krible i hver bidige celle av kroppen.

Selv om det er lett å glemme, er det jommen sånn det føles å være i live.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media