Får drahjelp av 50 Cents DJ

Norske Jae-R har også lagd låt med Michael Jackson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For to år siden skapte det norske hip hop-talentet Jae-R overskrifter da det ble kjent at han hadde spilt inn en låt sammen med Michael Jackson.

Med sin nye mixtape «Iraq\'s Most Wanted» er 20-åringen klar for mer oppstuss.

Dårlig image

Mest snakk blir det trolig om bonussporet «Problemchild», der han harselerer med den norske rapperen Cast.

- Jeg reagerer når noen prøver å skape seg et navn med et image som ikke holder. Når man sier en hel masse tull som man egentlig ikke mener, sier Jae-R til Dagbladet.no.

Tidligere i høst ble Cast bombardert med egg og flasker da han opptrådte på Rådhusplassen under Medisinerstudentenes Humanitæraksjon. Folk i managementet til Jae-R var også med på å arrangere denne konserten, men rapperen nekter for at han hadde noe med kastingen å gjøre.

- Selvfølgelig ikke, jeg ville aldri funnet på noe sånt under et arrangement som gikk til inntekt for en så viktig sak som aidsproblemet. Jeg syns Cast er en ganske flink artist, men jeg reagerer på imaget hans.

- Det sier en del når Cast trengte politieskorte for å forlate Rådhusplassen, når han påstår han er den tøffeste karen i byen, mener rapperen.

BEEF: Rapperen Jae-R går til tekstlig angrep mot Cast.
BEEF: Rapperen Jae-R går til tekstlig angrep mot Cast. Vis mer

Plateselskapet til Cast ønsker ikke å kommentere saken, men sier de ikke trengte politiets hjelp for å komme seg bort fra Rådhusplassen. Vitner Dagbladet.no har snakket med, gir ulike versjoner av saken.

DJ-samarbeid

Mixtapen er laget i samarbeid med DJ Whoo Kid, som er 50 Cent og G-Units faste DJ.

Jae-R overtalte ham da DJ\'en var i Oslo.

- Først hørte han meg freestyle, og så hørte han konserten min under Interstate da G-Unit spilte. Han likte det godt, og har også gitt positive tilbakemeldinger på det ferdige resultatet, hevder Jae-R.

Whoo Kid er host for mixtapen, hvilket vil si at han presenterer artisten og guider lytterne gjennom låtene. DJ\'en spilte en viktig rolle da 50 Cent skapte seg et navn gjennom mixtapes i New York.

Jae-R har brukt flere ulike produsenter, blant annet svenske Ken Ring.

Dette er ifølge Jae-Rs management første gang han jobber med en utenlandsk soloartist som bare presenterer egne låter. DJ Whoo Kids egne mixtapes oppnår veldig gode salgstall i USA.

- Jeg hadde hørt masse på tapene hans tidligere. Og det var ganske spesielt og kult å høre stemmen hans over mine egne låter.

Jackson-låt i hvelvet

Låta han har spilt inn med Michael Jackson er imidlertid ikke med på mixtapen.

Den kommer på et ordinært album, som nå er under innspilling. Kontakten med Jackson ble opprettet gjennom superstjernen og rapperens felles venn Omer Bhatti.

- Låta ble spilt inn i 2003, men da denne siste rettssaken dukket opp ble låta lagt på is. Jeg ville imidlertid ikke ha den med på denne mixtapen fordi den ville dratt fokuset vekk fra det jeg vil - å presentere meg som en ny artist, sier han.

Med så store samarbeidspartnere har i hvert fall 20-åringen fått en flying start som artist. Nå vet han at det er opp til han selv å følge opp.

- Selvfølgelig er det en fordel når man skal promotere et produkt at man har med seg så store navn, mener Jae-R.

SAMARBEIDET: Michael Jackson har spilt inn en låt sammen med Jae-R. Kontakten mellom de to ble opprettet via deres felles venn Omer Bhatti.
MIXTAPE-KONGEN: DJ Whoo Kid har samarbeidet med de fleste store navnene i amerikansk hip hop.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer