DEBATT

Reseptfritt potensmiddel

Får du den ikke opp, eller?

Alle menn opplever ereksjonssvikt. Det er helt normalt. Og det er viktig å snakke mer om det. Før vi i all hemmelighet tar en pille og later som at vi har mer lyst enn du har.

LYST - IKKE LYST: Ved å gjøre potensmidler reseptfritt gjør vi det også vanskeligere for unge menn å lære seg å kjenne forskjellen på når man har lyst og når man ikke har lyst. Det spiller jo ingen rolle, så lenge pikken står. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LYST - IKKE LYST: Ved å gjøre potensmidler reseptfritt gjør vi det også vanskeligere for unge menn å lære seg å kjenne forskjellen på når man har lyst og når man ikke har lyst. Det spiller jo ingen rolle, så lenge pikken står. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 fikk 3315 nordmenn under tretti år resept på potensmiddel. Det er mer enn dobbelt så mange som i 2010. Og i dag, i 2020 har vi altså innført muligheten til å kjøpe potensmidler som Viagra Reseptfri (sildenafil) på apotek uten å måtte gå via lege.

Grunnen er at man vil få ned tallene på ulovlig kjøp og salg av potensmidler på nett. For meg virker dette som en litt enkel løsning, med stor konsekvens for unge menn.

I et samfunn der vi setter større krav til menn, med grensesetting og større emosjonell forståelse av berøring, skal likevel pikken til gutta alltid være beredt dersom det ønskes. Uavhengig av hvorvidt man selv vil eller ikke.

Ved å hoppe over samtalen med fastlegen før bruk av potensmidler, mister vi ikke bare muligheten til å undersøke hvorvidt problemet er knyttet til eventuelle hjerteproblemer. Vi tilrettelegger også for en machokultur som legger ytterligere press på gutter og deres seksuelle prestasjon, som i utgangspunktet er ganske underkommunisert og for mange oppleves som vanskelig å uttrykke usikkerhet rundt.

Som daglig leder ved Sex og Samfunn, Tore Holte Follestad sier, skyldes ereksjonssvikt blant unge menn ofte stress eller prestasjonsangst. De trenger med andre ord ikke medisiner, men noen å snakke med. I hvert fall hvis de ikke får ereksjon med en partner men fint klarer det på egen hånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer