Greta Thunberg

Får egen TV-serie

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg skal følges av BBC.

FÅR TV-SERIE: BBC har d Greta Thunberg. Her fra en protest i forbindelse med toppmøtet i Davos. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FÅR TV-SERIE: BBC har d Greta Thunberg. Her fra en protest i forbindelse med toppmøtet i Davos. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Klimaaktivist Greta Thunberg (17) får sin egen tv-serie. Det er den britiske kringkasteren BBC som skal stå for produksjonen, melder kanalen selv.

Serien skal - ikke uventet - handle om klimaet. Kanalen skal følge Thunberg verden rundt mens hun jobber for å spre kunnskap om og oppfordrer til handling mot klimaendringene, samt utforsker hva som kan gjøres for å stanse utviklingen.

Ifølge kringkasteren skal man også få se en mer personlig side av 17-åringen. De skal blant annet ta for seg hvordan det er å vokse opp i rampelyset, holde store taler og møte verdensledere.

- Klimaendringer er sannsynligvis den viktigste utfordringen i vår tid. Derfor føles det helt rett å lage en serie som utforsker faktaene og vitenskapen bak det komplekse temaet, sier eksekutiv produsent Rob Liddel i meldingen.

Det er foreløpig ikke klart når eller hvor serien blir tilgjengelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer