<strong>VELDIG ÅLREIT:</strong> Harry Hole-stiftelsen utnevnte tirsdag under et arrangement på Restaurant Schrøder Aslam Ahsan og Henning Holstad til årets Ålreite fyrer. I midten, Jo Nesbø. Foto: Anders Grønneberg
VELDIG ÅLREIT: Harry Hole-stiftelsen utnevnte tirsdag under et arrangement på Restaurant Schrøder Aslam Ahsan og Henning Holstad til årets Ålreite fyrer. I midten, Jo Nesbø. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Får en halv million av Jo Nesbø

Aps Aslam Ahsan og Frp's Henning Holstad er årets «ålreite fyrer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aslam Ahsan og Henning Holstad ble i dag utnevnt til årets «ålreite fyrer» av Harry Hole-stiftelsen.

- De som skal dele prisen er to personer som har vist en formidabel formtopp hver jul mange, mange år sa Nesbø under utdelingen som tradisjon tro fant sted på Restaurant Schrøder i Oslo.

<strong>STORE GLIS:</strong> Helen Bjørnøy, generalsekretær Plan Norge er glad for å motta prisen på 500 000 kroner fra Jo Nesbø og Harry Hole-stiftelsen. Foto: Anders Grønneberg
STORE GLIS: Helen Bjørnøy, generalsekretær Plan Norge er glad for å motta prisen på 500 000 kroner fra Jo Nesbø og Harry Hole-stiftelsen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

De to prisvinnerne har vært med på å bestemme at prispengene på 500 000 kroner skal gå til Plan Norges skoleprosjekt i Liberia.

Utrustning «Harry Hole-prisen muliggjør byggingen av en skole for 360 elever med nødvendig utstyr og fasiliteter. Prosjektet sørger også for opplæring av lærere, påvirkning av foreldre, læremateriell, tiltak mot vold i skolen, elevråd og andre fora for deltakelse. Plan var tidlig tilbake etter borgerkrigen og jobber nå tett med myndighetene i landet for å sikre varige resultater», heter det i en pressemelding.

Julefeiring for enslige Ap-politiker Aslam Ahsan får prisen etter å ha arrangert julaften for enslige og eldre på kulturhuset i Lørenskog hvert år siden 1990.
 
Nå gir han seg etter 22 år, og utfordrer kommune-Norge til å overta.

<strong>HARRY:</strong> Henrik Mestad leste fra boka "Rødstrupe" - om Harry Hole på nettopp Restaurant Schrøder. Foto: Anders Grønneberg
HARRY: Henrik Mestad leste fra boka "Rødstrupe" - om Harry Hole på nettopp Restaurant Schrøder. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Vet du, jeg er snart 70 år og har sviktende helse. Men i tillegg har kommunen solgt kulturhuset, og det blir for mye for meg å starte på nytt på et nytt sted, uttalte Ahsan til NTB. 

Alternativ julefeiring Politikeren har tidligere mottatt brobyggerprisen fra Den norske kirke og Kongens fortjenestemedalje i gull.

Henning Holstad får prisen for sitt arbeid med Alternativ Jul, et døgnåpent julearrangement i Folkets Hus i Oslo sentrum. Holstad startet allerede som 17-åring å organisere et tilbud for hjemløse og personer med rusproblemer.

Populær pris Harry Hole-stiftelsen har siden 2008 delt ut En ålreit fyr/Ei ålreit dame-prisen. I stiftelsens styre sitter Jo Nesbø, Kristin Clemet, Morten Gjelten, Erik Holst, Henrik Mestad, Kari J. Spjeldnæs og Trygve Åslund.

<strong>GLADE BARN:</strong>  Skolegang er ingen selvfølge i Liberia. Foto: Plan Norge
GLADE BARN: Skolegang er ingen selvfølge i Liberia. Foto: Plan Norge Vis mer

Harry Hole-stiftelsen

• Ble etablert i juni 2008 da Jo Nesbø overførte alle rettigheter og tilhørende inntekter fra romanen «Hodejegerne» til stiftelsen.
• Boka er utgitt på Aschehoug og er hittil solgt til over 20 land.
• Filmen basert på boken har gjort suksess, både i Norge og internasjonalt.   • Stiftelsens formål er gjennom en årlig pris å gi barn grunnleggende lese - og skriveferdigheter, spesielt i utviklingsland. • Stiftelsens kapital utgjør i dag ca. 13 millioner norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer