VELDIG ÅLREIT: Harry Hole-stiftelsen utnevnte tirsdag under et arrangement på Restaurant Schrøder Aslam Ahsan og Henning Holstad til årets Ålreite fyrer. I midten, Jo Nesbø. Foto: Anders Grønneberg
VELDIG ÅLREIT: Harry Hole-stiftelsen utnevnte tirsdag under et arrangement på Restaurant Schrøder Aslam Ahsan og Henning Holstad til årets Ålreite fyrer. I midten, Jo Nesbø. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Får en halv million av Jo Nesbø

Aps Aslam Ahsan og Frp's Henning Holstad er årets «ålreite fyrer».

(Dagbladet): Aslam Ahsan og Henning Holstad ble i dag utnevnt til årets «ålreite fyrer» av Harry Hole-stiftelsen.

- De som skal dele prisen er to personer som har vist en formidabel formtopp hver jul mange, mange år sa Nesbø under utdelingen som tradisjon tro fant sted på Restaurant Schrøder i Oslo.

STORE GLIS: Helen Bjørnøy, generalsekretær Plan Norge er glad for å motta prisen på 500 000 kroner fra Jo Nesbø og Harry Hole-stiftelsen. Foto: Anders Grønneberg
STORE GLIS: Helen Bjørnøy, generalsekretær Plan Norge er glad for å motta prisen på 500 000 kroner fra Jo Nesbø og Harry Hole-stiftelsen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

De to prisvinnerne har vært med på å bestemme at prispengene på 500 000 kroner skal gå til Plan Norges skoleprosjekt i Liberia.

Utrustning «Harry Hole-prisen muliggjør byggingen av en skole for 360 elever med nødvendig utstyr og fasiliteter. Prosjektet sørger også for opplæring av lærere, påvirkning av foreldre, læremateriell, tiltak mot vold i skolen, elevråd og andre fora for deltakelse. Plan var tidlig tilbake etter borgerkrigen og jobber nå tett med myndighetene i landet for å sikre varige resultater», heter det i en pressemelding.

Julefeiring for enslige Ap-politiker Aslam Ahsan får prisen etter å ha arrangert julaften for enslige og eldre på kulturhuset i Lørenskog hvert år siden 1990.
 
Nå gir han seg etter 22 år, og utfordrer kommune-Norge til å overta.

HARRY: Henrik Mestad leste fra boka "Rødstrupe" - om Harry Hole på nettopp Restaurant Schrøder. Foto: Anders Grønneberg
HARRY: Henrik Mestad leste fra boka "Rødstrupe" - om Harry Hole på nettopp Restaurant Schrøder. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Vet du, jeg er snart 70 år og har sviktende helse. Men i tillegg har kommunen solgt kulturhuset, og det blir for mye for meg å starte på nytt på et nytt sted, uttalte Ahsan til NTB. 

Alternativ julefeiring Politikeren har tidligere mottatt brobyggerprisen fra Den norske kirke og Kongens fortjenestemedalje i gull.

Henning Holstad får prisen for sitt arbeid med Alternativ Jul, et døgnåpent julearrangement i Folkets Hus i Oslo sentrum. Holstad startet allerede som 17-åring å organisere et tilbud for hjemløse og personer med rusproblemer.

Populær pris Harry Hole-stiftelsen har siden 2008 delt ut En ålreit fyr/Ei ålreit dame-prisen. I stiftelsens styre sitter Jo Nesbø, Kristin Clemet, Morten Gjelten, Erik Holst, Henrik Mestad, Kari J. Spjeldnæs og Trygve Åslund.

GLADE BARN:  Skolegang er ingen selvfølge i Liberia. Foto: Plan Norge
GLADE BARN: Skolegang er ingen selvfølge i Liberia. Foto: Plan Norge Vis mer