Får et namn i Paris

PARIS: Eline Holbø Wendelbo (32) fra Lillehammer spiller for tida systera i Jon Fosses «Namnet» på Theatre de la Tempete i Paris

Stykket hadde premiere i Strasbourg 23. januar, i Christian Colins regi.

- Jeg har veldig sans for Jon Fosse. Det er første gang «Namnet» settes opp på en fransk scene og jeg er veldig glad for å være med på det. Men det blir noe helt annet på fransk, en annen rytme og musikalitet. Jeg skulle ønske jeg en gang kunne få spille det på nynorsk. Det må være mer genuint, sier Eline Holbø Wendelbo.

Hun håper at det ikke er bare fordi hun er norsk at hun ble valgt til rollen.

Teaterskole

Eline Holbø Wendelbo kom til Paris i 1993 etter å ha forsøkt å komme inn på Teaterhøgskolen i Norge. I stedet begynte hun på den anerkjente privatskolen Cour Florent i Paris og gikk der i to år til hun kom inn på den franske teaterskolen, CNSAD. Der hadde hun som lærere noen av Frankrikes fremste regissører, som Jacques Lasalle, Stéphane Braunschweig og Daniel Mesguish.

Hun måtte jobbe mye med språket.

- Jeg hadde ganske kraftig aksent da jeg begynte. Men jeg liker å jobbe med språket som skuespiller. Det er vanskelig og utfordrende, men det blir bare bedre, sier Wendelbo.

Instrument

Hun har lenge jobbet med en gruppe ledet av Frédéric Aspisi, blant annet i et prosjekt med teater og musikk. En gang brukte hun stemmen som instrument i en radiokonsert på France Musique sammen med en samtidstrio.

- Det er spennende å prøve nye ting og viktig å spille nålevende forfattere selv om jeg liker veldig godt Racine, sier hun. Drømmen er å jobbe med Fosse i Norge, men Eline Holbø Wendelbo fortsetter gjerne i Frankrike med frie grupper som ikke alltid har det så lett.

- Jeg liker vanskeligheter. Ting må ikke være for lette.

NAMN: Eline Holbø Wendelbo forsøker å skaffe seg et navn i Paris, og spiller nå i Jon Fosses «Namnet».