Får fire millioner for å redde TV2-helga

Hallvard Flatland får fire millioner kroner i årslønn når han nå blir TV2s våpen i en hemmelig lørdagsmaktkamp mot NRK. Flatland må skaffe TV2 over én million seere hver uke for å unngå fiasko.

TV2 vil med alle midler hindre at lekkasjer fra det nye lørdagsprogrammet skal komme NRK for øret. Kanalen bruker nemlig et titall millioner kroner på å bli best i Norge på lørdagsunderholdning i vinter.

Flatland får alene fire millioner kroner i året for sin TV2-jobb, og det er dobbelt så godt betalt som i NRK.

- Jeg kommer til å tjene bedre i TV2, det stemmer, sa Flatland da overgangen fra NRK var klar.

- Dersom vi ikke får over én million seere hver lørdag, blir vi svært skuffet, sier en sentralt plassert TV2-kilde til Dagbladet. Flatland-programmet får trolig premiere lørdag 20. januar neste år, og skal konkurrere mot Dan Børge Akerøs «Den store klassefesten» - sist vinters største NRK-suksess med opptil 1,5 millioner seere.

TV2s ledelse stoler på at Flatland, sammen med Tore Ryen og Odd Arvid Strømstad, minst skal komme på talefot med Akerø med det foreløpig hemmelige programmet.

Arkitektene

- Det er fortsatt mange løse tråder i prosjektet, og mye blir ikke klart før like oppunder sending. Jeg liker best å ha kniven på strupen, sier Flatland til Dagbladet.

- Prosjektet er et samarbeid mellom tv-produsentene Dinamo, Nordisk Film og Tore Ryen-eide Red Sand, sier producer Odd Arvid Strømstad.

- Vi skal overraske seerne, mener Tore Ryen - mannen bak TV2s kassasuksessene «Mot i brøstet» og «Karl & co».

Det foreløpig navnløse programmet skal, etter det Dagbladet erfarer, bli en lørdagsblanding av det beste fra flere ulike internasjonale tv-show. Flere elementer skal endres fullstendig fra program til program.

- Vi vet hva som kreves av et godt program på lørdagskvelden. Og Hallvard får blant annet besøk av gjester i studio. Han kan ikke sitte der helt alene, heller, sier Tore Ryen, som avviser at han selv blir å se på skjermen.

- Nei vi har en nedre grense for hvem vi kan ha med, og den går over meg, ler Ryen.

- Vi jobber også med en del reportasjeinnslag som skal komme overraskende på seeren. De blir forhåpentligvis gledelig overrasket.

Flatland-showet vil bli presentert som direkteshow fra et publikumsstudio i Oslo, men blir tatt opp en time eller to før det går på lufta, uten muligheter til omfattende redigeringer.

TV2-lørdagen

- Vi har satset på søndagskvelder tidligere. Nå står lørdag og fredag for tur, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy til Dagbladet.

Til vinteren får Synnøve Svabø nytt, eget program. Stål Talsnes og Connie Barr kommer med «Lørdagskommisjonen», som med skråblikk følger ukas nyheter.

Slik blir lørdagskvelden på TV2 etter nyttår:

  • Nyheter
  • Magasinet
  • Lørdagskommisjonen
  • Flatland-show
  • Dokument 2
GULLGUTT: Halvard Flatland tjener fire millioner kroner i TV 2, nesten dobbelt så mye som TV 2-direktør Kåre Valebrokk.