De to norske Eurovision-deltagerne Kjetil Mørland og Debrah Scarlett får litt hardere konkurranse enn dem i den første semifinalen.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
De to norske Eurovision-deltagerne Kjetil Mørland og Debrah Scarlett får litt hardere konkurranse enn dem i den første semifinalen. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Får hardere konkurranse enn andre deltagere

Det er bedre låter og flere bidrag på scenen. Konkurransen er tøffere for de siste artistene i Eurovision Song Contest, mener flere.

Tirsdag entret 16 artister scenen for første semifinale i Eurovision Song Contest (ESC). Men når andre semifinale går av stabelen torsdag kveld, er det med 17 knivende artister.

Det er altså ett ekstra bidrag i konkurransen om de ti plassene i selve finalen.

- Det er en litt lavere prosentvis sjanse for å gå videre i denne semifinalen, sier Anders Nunstedt, Melodi Grand Prix-ekspert og musikkredaktør i den svenske avisen Expressen.

Flere favorittlåter I neste semifinale er kvaliteten på låtene også hakket bedre skal vi tro den svenske musikkjenneren.

- Den første semifinalen var en suppe med falsk sang, dårlig engelsk uttalelse, platte show og kjedelige melodier. Jeg mener det er tøffere å gå i semifinale på torsdag. Da er det bedre artister og bedre låter, sier Nunstedt.

Norge vil slite Musikkredaktøren frykter at den norske sangen vil slite med å hevde seg i den tøffe konkurransen.

- Låten er jättetråkig! De er flinke sangere, men showet er stillestående og det skjer ingen ting når man hører låten. Duoen har heller ingen utstråling på scenen.

- Men om de ikke er blant de 10 fremste i den konkurransen så må de skamme seg, så lav kvalitet som det er blant årets deltagere. Det er dårligere kvalitet enn tidligere. Det er tydelig at Eurovision Song Contest har problemer, tordner Nunstedet.

Mer moderne sanger Tidligere Melodi Grand Prix-general, Per Sundnes, mener også at det er kvalitetsforskjeller på bidragene i de to semifianlene.

- Det var en del Euro-slagere og klisjeer på grand prix-låter i første semifinale. Det er litt mer moderne sanger og kulere bidrag på torsdagen. Det er et større spenningsnivå nå i forhold til første semifinale, sier Sundnes.

Sundnes er derimot ikke i tvil om at Norge kan hevde seg i konkurransen.
- De er solide og synger veldig bra. De er også best når det gjelder, og kommer seg fint videre, spår han.

Flere vesteuropeiske land Heller ikke klubbleder i den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, frykter at det norske bidraget blir slått ut i den harde konkurransen.

- Det er flere vesteuropeiske land i denne semifinalen. Det er positivt synes jeg. Det er kun de landene som er med i semifinalen som kan stemme, så vi skal være fornøyd med at vi er kommet i den semifinalen. Norge går til finalen, jeg er sikker på at vi imponerer hele Europa.