Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får hjelp av spandable kunder

Tronsmo har femdoblet salget, og folk gir bort penger for å berge den tradisjonsrike bokhandelen fra pengenøden. - I går ga en dame bort 2000 kroner, men varer ville hun ikke ha, sier en overveldet daglig leder, Eva Stenlund Thorsen.

- Hun hadde bøker, forklarte damen. Jeg nærmeste ropte etter henne da hun var på vei ut døra om hun ikke ville ha aksjer for pengene ved en eventuell aksjeutvidelse. Men, nei, forteller Stenlund Thorsen.

Også i går var en pensjonist innom og la 1000 kroner på disken, uten å forlange noe tilbake. Han beklaget at han ikke kunne støtte med så mye.

Femdoblet

Folk har for alvor oppdaget at en av verdens mest særegne boksjapper er i pengetrøbbel. Før oktober må de ha to millioner i kassa, ellers er det slutt. Og Tronsmo synes for både media og kunder å være noe som ligger utenfor tradisjonelt business-life. Stor oppmerksomhet i aviser og radio den siste uka har ført til en enorm kundestrøm.

- Vanligvis har vi skitdårlig omsetning om sommeren. Men nå har det vært fem ganger så mye salg som vanlig. Tronsmo vil klare seg om vi har samme tilstrømning fram til oktober.

Dårlig samvittighet

- Det har kommet en masse nye kunder, og de gamle kommer med massevis av støtteerklæringer om hvor dårlig samvittighet de har for at de ikke har vært her på en stund, om at dette ikke må skje og så videre. Jeg tror svært mange ville bli fryktelig lei seg om vi ble borte, og at det kom ei Burger King-sjappe hit i stedet. Det er for seint å starte opp en slik type butikk i dag. Det har krevd massevis av hardt arbeid og idealisme å komme dit vi er i dag, sier Eva Stenlund Thorsen.

FORNØYD: Tronsmos daglige leder Eva Stenlund Thorsen er overveldet. Fem ganger så stor omsetning som vanlig kan redde bokhandelen fra konkurs.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media