Får hjelp fra Mel

LOS ANGELES (Dagbladet): Narkotikaproblemene til Robert Downey jr. (35) kan velte hele skuespillerkarrieren hans, men Mel Gibson og Hollywood vil gjøre alt for å hjelpe ham.

Mel Gibson hadde planer om å sette opp og regissere «Hamlet» med Downey jr. i New York i januar. Nå er alt utsatt, men ifølge Gibson skyldes det ikke at Downey igjen må i retten.

- Jeg hadde lunsj med ham her om dagen. Han har det bra, til tross for omstendighetene. Jeg var skuffet da jeg hørte om at han var arrestert, men ikke så skuffet som han. Jeg skal regissere «Hamlet» - og det med Robert i hovedrollen. Vi skal gjøre det sammen, sier Mel Gibson til Dagbladet.

Tatt i dopreir

Førsteprioritet for Downey, som nå er på alle førstesider i USA og får hjelp for depresjon, er uansett å kjempe seg ut av narkotikaproblemene.

- Robert gjorde en feil. Vi gjør alle feil, men noen har bare en tendens til å bli tatt av politiet når de gjør det, fortsetter Gibson, som snart er premiereklar i USA med komedien «What Woman Want» med Helen Hunt.

Downey jr. ble i august sluppet ut av fengsel etter en narkotikadom på tre år. Venner av ham sier han var dopfri inntil han ble tatt med kokain og amfetamin på et hotellrom i Palm Springs under «Thanksgiving» for to uker siden. Pågripelsen kom etter at politiet i California-byen fikk et anonymt tips.

Må i fengsel?

Den Oscar-nominerte skuespillerens karriere var på vei opp igjen da han ble arrestert.

Foruten at han nå er aktuell på kino i Norge med «Wonder Boys», er han også med i populære «Ally McBeal».

Downey har dessuten den mannlige hovedrollen i storfilmen «Americas Sweethearts», med Julia Roberts og Catherine Zeta-Jones i hovedroller.

Innspillingen vil starte som normalt, så Downey må erstattes hvis han blir fengslet.

Produsent Tom Sherak har ikke noe alternativ, siden hele Hollywood forbereder seg på streik til sommeren.

HJELPSOM: Mel Gibson
Robert Downey jr. fotografert av politiet etter at han ble tatt med narokatika på et hotellrom i Palm Springs.