Dansk dynamitt: Skuespiller Jakob Oftebro skal spille en av hovedrollene i den danske storsatsningen «1864».
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Dansk dynamitt: Skuespiller Jakob Oftebro skal spille en av hovedrollene i den danske storsatsningen «1864». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Får hovedrolle i DRs største serie noensinne

Oftebro klar for dansk krigsdrama.

(Dagbladet): Jakob Oftebro ble i dag presentert som en av hovedrolleinnehaverne i den kommende danske dramaserien «1864», som skal være DRs største dramasatsning noensinne.

173 millioner Oftebro skal blant annet spille mot Pilou Asbæk og Sidse Babett Knudsen som har gjort stor suksess i DR-serien «Borgen».

«1864» skal handle om et skjebneår i Danmarks historie, da danskene mistet en tredjedel av sitt landareal etter et voldsomt nederlag i slaget ved Dybbøl.

Ifølge den danske avisa Politiken har serien et budsjett på 173 millioner kroner, hvorav 100 millioner er gitt i offentlig støtte.

- Jeg har jobbet hardt for å få en fot innenfor film- og TV-bransjen i Danmark, men det er først nå at jeg føler jeg begynner å lykkes.  Dette betyr derfor mye for meg. Jeg hadde en liten rolle i «Broen», og nå dette. Det blir spennende å se hva som skjer videre, sier Oftebro til Aftenposten.

Blir serie og film Ifølge Aftenposten er Oftebros rolle en bondegutt som verver seg til tjeneste.

- Vi hadde jo krigsscener i Max Manus også, men da ble jeg skutt ganske tidlig. Jeg får derfor håpe det blir litt mer krig denne gangen, sier han til avisa.

Politiken skriver at serien skal bestå av åtte episoder, og at den skal munne ut i en spillefilm på to og en halv time.
Manuset er skrevet av Ole Borndal som har tatt utgangspunkt i Tom Bukswientys bøker «Slagtebænk Dybbøl» og «Dommedag Als»

Oftebro er for tiden kinoaktuell i «Victoria», og har akkurat avsluttet innspillingen av Hans Petter Molands nye film «Kraftidioten» der han har en mindre rolle.