Får hun Nordisk Råds litteraturpris?

Deles ut i Stockholm i kveld.

PRISNOMINERT: Nordisk Råds priser deles ut i Stockholm i kveld, og Mona Høvring er en av de norske nominerte. Foto: Berit Roald / Scanpix
PRISNOMINERT: Nordisk Råds priser deles ut i Stockholm i kveld, og Mona Høvring er en av de norske nominerte. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

(Dagbladet:) I kveld blir det kjent hvilke bøker som har falt mest i smak hos Nordisk Råds juryer i år.

Fem priser skal deles ut under en seremoni i Stadshuset i Stockholm i kveld, deriblant litteraturprisen og barne- og ungdomslitteraturprisen.

I tillegg skal det deles ut en musikkpris, en filmpris og en natur- og miljøpris.

Fem norske nominerte
Prisutdelingen starter 18.30, og du kan følge med på db.no for å få vite hvem som får de ulike prisene.

Tomas Espedal og Mona Høvring er de norske håpene til den prestisjetunge litteraturprisen, for bøkene «Bergeners» og «Camillas lange netter».

Barne- og ungdomsbokprisen deles ut for andre gang i år. Her er Håkon Øverås nominert for barneboka «Brune», mens Gro Dahle og datteren Kaia Linnea Dahle Nyhus er nominert for bildeboka «Krigen». I tillegg er norske Marét Anne Sara nominert fra det samiske språkområdet, for boka «Ilmmiid Gaskkas» («Mellom verdener»).

Ingen direktesending
I fjor var det dansk-norske Kim Leine som fikk litteraturprisen, for romanen «Profetene i Evighetsfjorden», mens finske Seita Vuorela og Jani Ikonen fikk barne- og ungdomsbokprisen for fantasyromanen «Karikko».

Det var første gangen alle prisene ble utdelt samlet, med en festforestilling i Den Norske Operaen, og direktesendt på TV i alle de nordiske landene.

I år blir det ingen direktesending, men SVT filmer utdelingen, som i Norge skal vises på NRK2 ørstkommende lørdag.

Kveldens vertskap er Jessika Gedin og Kristofer Lundström fra de svenske kulturprogrammene Babel og Kobra.