Får hun Nordisk Råds litteraturpris?

Deles ut i Stockholm i kveld.

PRISNOMINERT: Nordisk Råds priser deles ut i Stockholm i kveld, og Mona Høvring er en av de norske nominerte. Foto: Berit Roald / Scanpix
PRISNOMINERT: Nordisk Råds priser deles ut i Stockholm i kveld, og Mona Høvring er en av de norske nominerte. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I kveld blir det kjent hvilke bøker som har falt mest i smak hos Nordisk Råds juryer i år.

Fem priser skal deles ut under en seremoni i Stadshuset i Stockholm i kveld, deriblant litteraturprisen og barne- og ungdomslitteraturprisen.

I tillegg skal det deles ut en musikkpris, en filmpris og en natur- og miljøpris.

Fem norske nominerte Prisutdelingen starter 18.30, og du kan følge med på db.no for å få vite hvem som får de ulike prisene.

Tomas Espedal og Mona Høvring er de norske håpene til den prestisjetunge litteraturprisen, for bøkene «Bergeners» og «Camillas lange netter».

Barne- og ungdomsbokprisen deles ut for andre gang i år. Her er Håkon Øverås nominert for barneboka «Brune», mens Gro Dahle og datteren Kaia Linnea Dahle Nyhus er nominert for bildeboka «Krigen». I tillegg er norske Marét Anne Sara nominert fra det samiske språkområdet, for boka «Ilmmiid Gaskkas» («Mellom verdener»).

Ingen direktesending I fjor var det dansk-norske Kim Leine som fikk litteraturprisen, for romanen «Profetene i Evighetsfjorden», mens finske Seita Vuorela og Jani Ikonen fikk barne- og ungdomsbokprisen for fantasyromanen «Karikko».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer