Får ikke «Bond»-rollen på ny på grunn av spesiell tradisjon

Christoph Waltz avkrefter at han blir å se som superskurken Blofeld igjen.

RETURNERER IKKE: Skuespiller Christoph Waltz (61) kommer ikke tilbake i rollen som Blofeld i den neste «James Bond»-filmen. Foto: NTB Scapix
RETURNERER IKKE: Skuespiller Christoph Waltz (61) kommer ikke tilbake i rollen som Blofeld i den neste «James Bond»-filmen. Foto: NTB Scapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Christoph Waltz (61) har avslørt at han ikke vil bli å se i den neste James Bond-filmen som har premiere 8. november 2019.

Etter at Waltz spilte rollen som Bonds erkefiende Blofeld i «Spectre» forventet mange at han skulle komme tilbake i oppfølgeren, skriver Independent. Den 25. filmen om den legendariske agenten blir foreløpig kalt «Bond 25».

FIENDER: Daniel Craig og Christoph Waltz spilte erkefiender i «Spectre».
FIENDER: Daniel Craig og Christoph Waltz spilte erkefiender i «Spectre». Vis mer

Waltz er kjent fra filmer som «Inglorious Basterds» (2009) og «Django Unchained» (2012), som begge skaffet ham en Oscar-statuett.

- Det er trist

Skuespilleren fikk spørsmålet om han skulle spille i «Bond 25» av det italienske nettstedet Talky Movie på den røde løperen.

- Nei, det skal jeg ikke. Det er trist, men det er sånn tradisjonen er. Det skal være et nytt navn. Jeg hadde likt å gjøre det, sier Waltz til Talky Movie.

Rollen har aldri blitt spilt av samme skuespiller to ganger, med mindre man regner med hendene og bakhodet til Anthony Dawson som dukket opp i både «From Russia with Love» i 1963 og «Thunderball» i 1965.

SPECTRE: Daniel Craig figurerer som James Bond i den forrige Bond-filmen «Spectre» fra 2015. Video: Columbia Pictures Vis mer Vis mer

Et ondt geni

Den ikoniske rollefiguren Ernst Stavro Blofeld er et ondt geni fra filmene og bøkene om James Bond, skapt av Ian Fleming. Blofeld er leder av den globale kriminelle organisasjonen SPECTRE, og blir ofte referert til som Number 1 på grunn av hans ledende stilling i SPECTRE.

Blofeld er med i sju James Bond-filmer: «From Russia with Love» (1963), «Thunderball» (1965), «You Only Live Twice» (1967), «On Her Majesty's Secret Service» (1969), «Diamonds Are Forever» (1971), «For Your Eyes Only» (1981) og «Spectre» (2015).

Skuespillerne Donald Pleasence, Telly Savalas, Charles Gray, Max von Sydow og Christoph Waltz har portrettert Blofeld i hver sine filmer. I de første filmene vises ikke ansiktet hans.

«Bond gifter seg»

BRUD?: Léa Seydoux spilte Madeleine Swann, Bonds elskerinne i «Spectre» fra 2015. Foto: SF Norge AS
BRUD?: Léa Seydoux spilte Madeleine Swann, Bonds elskerinne i «Spectre» fra 2015. Foto: SF Norge AS Vis mer

Hemmeligholdet rundt den kommende «Bond»-filmen er stort, men det har allerede vært mange spekulasjoner.

Blant annet skriver Page Six at en kilde har fortalt dem at «Bond avslutter tjenesten, blir forelska og gifter seg.» Page Six skriver videre at kona skal bli drept, noe får Bond tilbake i aksjon.

Om disse spekulasjoner er sanne, eller bare er rykter, gjenstår å se. Det vi derimot vet sikkert er at den britiske skuespilleren Daniel Craig returnerer som hovedrollen James Bond. Dette på tross av at Craig tidligere har uttalt at han heller ville kutte seg enn å spille Bond igjen.

Det er også bekreftet at Neal Purvis og Robert Wade skal skrive manuset til den nye filmen. Duoen har skrevet de fem siste Bond-filmene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer